PeristeriNews.gr
Πολιτική

Περιοδεία Σαμαρά στην Ευρώπη


Οσα ταξίδια δεν έκανε τόσον καιρό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λόγω του γνωστού προβλήματος υγείας στο δεξί του μάτι, θα τα κάνει μαζεμένα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο!

Οσα ταξίδια δεν έκανε τόσον καιρό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λόγω του γνωστού προβλήματος υγείας στο δεξί του μάτι, θα τα κάνει μαζεμένα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο! Οχι όμως για διακοπές αλλά για δουλειές!

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Σαμαράς ετοιμάζει αυτό τον καιρό με προσοχή ένα ευρύ πρόγραμμα περιοδειών σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Σκοπός του είναι πριν από την επόμενη προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης (θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες σε περίπου δύο μήνες από σήμερα) να έχει συναντήσει κατ’ ιδίαν μια σειρά Ευρωπαίους ηγέτες και να τους έχει ενημερώσει ενδελεχώς για τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνησή του στον τομέα της εξυγίανσης των οικονομικών μεγεθών της Ελλάδας.

Τρεις θα είναι οι σημαντικότεροι σταθμοί της πανευρωπαϊκής περιοδείας του πρωθυπουργού. Κατ’ αρχάς το Βερολίνο, όπου ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται αυτές τις ημέρες να κλείσει ραντεβού με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Πρωθυπουργός και καγκελάριος ήταν να βρεθούν πρώτη φορά διά ζώσης το βράδυ της Παρασκευής 22 Ιουνίου στο «Arena Stadium» του Γκντανσκ στην Πολωνία, όπου διεξαγόταν ο προημιτελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας.

Ομως το σοβαρό πρόβλημα που διαπιστώθηκε το πρωί εκείνης της ημέρας στο μάτι του πρωθυπουργού και έχριζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης το πρωί της επόμενης, δεν άφηνε περιθώρια για ένα τέτοιο ταξίδι.

Δεύτερος σημαντικός σταθμός για τον κ. Σαμαρά θα είναι η Γαλλία. Στα Ηλύσια Πεδία αναμένεται να συναντήσει επισήμως τον πρόεδρο της χώρας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει δηλώσει ανοιχτά πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να σώσει την Ελλάδα και κατ’ επέκταση την ευρωπαϊκή οικονομία.

Να θυμίσουμε ότι τον κ. Ολάντ είχε δει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου και ο ομοϊδεάτης του πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε ένα ταξίδι-αστραπή που είχε πραγματοποιήσει στη Γαλλία.

Τρίτος σημαντικός σταθμός στην ευρωπαϊκή περιοδεία του πρωθυπουργού θα είναι η Μαδρίτη. Η Ισπανία αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει εξίσου σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα, με τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι Μπρέι να αναγκάζεται επίσης να λάβει σκληρά μέτρα, όπως είναι η αύξηση του ΦΠΑ από το 18% στο 21%, η μείωση του επιδόματος ανεργίας και η αναστολή του δώρου των Χριστουγέννων έως το 2014. Με λίγα λόγια, μας… συμπονά, αν και τα οικονομικά μεγέθη είναι διαφορετικά. Θα φανεί εντονότερα η στάση του στη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Σαμαρά.

Το πιθανότερο είναι επίσης ο πρωθυπουργός να μεταβεί, μεταξύ άλλων, και στη Λευκωσία προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Αλλωστε το νησί αυτή την περίοδο έχει την… τιμητική του, καθώς η Κύπρος έχει αναλάβει για το τρέχον εξάμηνο του έτους την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ηδη στην περιοχή μετέβη πριν από μερικές εβδομάδες για επίσημη επίσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος που είχε επαφές με το σύνολο της ηγεσίας στη χώρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Εποικοδομητική συνάντηση αλλά και «καρφιά» στις δηλώσεις

Peristeri News

Τι προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών για την αλλαγή του ονόματος

Peristeri News

Πού ψηφίζετε στις Ευρωεκλογές 2024

Peristeri News

Leave a Comment