Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Στην Εισαγγελία για διαφημιστικά λάβαρα σε γέφυρα

Tην υπόθεση παράνομης τοποθέτησης διαφημιστικών λαβάρων σε γέφυρα πεζών και οχημάτων επί του δικτύου αρμοδιότητάς της κοινοποίησε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η Περιφέρεια Αττικής, με εντολή του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, διά της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου τεχνικών έργων Ε. Κοσμίδη.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αποξήλωσης παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από συνεργεία της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Περιφέρειας Αττικής, διαπιστώθηκε η τοποθέτηση διαφημιστικών λαβάρων, επί της γέφυρας Ροσινιόλ στον Κηφισό, στη συμβολή με την οδό Κωνσταντινουπόλεως, από αυτοκινούμενο συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας.

Η Περιφέρεια Αττικής δηλώνει πως από τον Σεπτέμβριο του 2019 ξεκίνησε, σε συνεργασία με τους 66 δήμους της Αττικής, μια συντονισμένη προσπάθεια αποξήλωσης των παράνομα τοποθετημένων διαφημιστικών λαβάρων, ενημερώνοντας ταυτόχρονα όσους τα τοποθετούσαν, αλλά και τους διαφημιζόμενους, για το παράνομο της πράξης τους, αλλά και τις νομικές συνέπειες που αυτή ενδέχεται να επιφέρει. Σχεδόν το σύνολο όσων τοποθετούσαν παράνομα λάβαρα συμμορφώθηκαν και σταμάτησαν το φαινόμενο, ωστόσο η συγκεκριμένη εταιρεία συνεχίζει να παρανομεί.

Ως αποτέλεσμα, τα συνεργεία της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Περιφέρειας Αττικής αναγκάζονται να προβαίνουν σε συνεχείς αποξηλώσεις, κάτι που συνεπάγεται και σημαντικό κόστος (συχνά απαιτείται η ύπαρξη καλαθοφόρου μηχανήματος λόγω του ύψους τοποθέτησης των λαβάρων), αλλά και παρεμπόδιση ή καθυστέρηση της άσκησης των λοιπών εργασιών που απαιτούνται για την ασφάλεια του οδικού δικτύου (αλλαγή καμένων λαμπτήρων, αποκαταστάσεις βλαβών οδοστρωμάτων κοκ).

Σε αυτό το πλαίσιο, η Περιφέρεια Αττικής ζητεί από την αρμόδια Εισαγγελία να επιληφθεί του θέματος, προβαίνοντας στις δέουσες ενέργειες.

Σε δήλωσή του, ο κ. Πατούλης ξεκαθαρίζει ότι «δε θα δείξουμε καμία ανοχή σε όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον κι απειλούν τις ζωές των πολιτών. Όσοι συνεχίσουν να παρανομούν, θα πηγαίνουν στον εισαγγελέα και θα τους επιβάλλονται βαριά πρόστιμα, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Εμείς από την πλευρά μας, κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας απέναντι στους πολίτες, ότι θα καθαρίσουμε την Αττική από τις χιλιάδες παράνομες διαφημιστικές αφίσες, banners και πανό, με βασικούς μας συνεργάτες του δημάρχους, την Τροχαία Αττικής, και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, τις οποίες θέλω να ευχαριστήσω.

Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε το πρόσωπο της Αττικής και σ’ αυτή μας την προσπάθεια δεν θα επιτρέψουμε να μπει κανείς εμπόδιο».

Related posts

Περιφέρεια Αττικής: Εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος στον Κηφισό

Peristeri News

Περιφέρεια Αττικής: «Δώσε Αξία στα Σκουπίδια σου»

Peristeri News

Περιφέρεια Αττικής: Έργα ανάδειξης των γεφυρών στο οδικό δίκτυο

Peristeri News

Leave a Comment