PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

ΠΕΠ Αττικής – Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για ΟΛΠ



Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής δημοσίευσε την πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για το έργο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Α.Ε.

Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής δημοσίευσε την πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για το έργο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Α.Ε. (Ο.Λ.Π.) «Επέκταση επιβατικού λιμένα κρουαζιέρας – νότιος προβλήτας λιμένος Πειραιώς», με συνολικό προϋπολογισμό 220.000.000 Ευρώ.

Το έργο θα ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2007-2013», στον άξονα προτεραιότητας 1 (Ενίσχυση των υποδομών προσπελασιμότητας) και από το συνολικό προϋπολογισμό του, τα 187.000 Ευρώ αποτελούν κοινοτική συνδρομή και τα υπόλοιπα 33.000.000 Ευρώ είναι εθνική συμμετοχή.

Η αναβάθμιση των λιμανιών εντάσσεται και είναι ευθυγραμμισμένη με την προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία αποτελεί επιπλέον και στρατηγικό στόχο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2007-2013».

Μετά την ολοκλήρωση του έργου το λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να μετατραπεί σε λιμάνι κόμβο για τον τομέα της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, με σημαντικές προεκτάσεις στην τόνωση του τουρισμού της χώρας μας. Στο πλαίσιο του έργου, δημιουργούνται νέες θέσεις ελλιμενισμού για κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς, ενώ θα πραγματοποιηθεί και επέκταση του επιβατικού λιμένα. Έτσι, το λιμάνι του Πειραιά θα καταστεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, γεγονός που συνεπάγεται αύξηση στο ποσοστό της επισκεψιμότητας και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε:

«Ποτέ στην ιστορία του Πειραιά και του Ο.Λ.Π. δεν έχουν εκτελεσθεί τόσα πολλά και σύνθετα έργα ανάπτυξης ταυτόχρονα. Τα έργα αυτά αποτελούν το πρώτο βήμα για τη συνολική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Περιφέρειας Αττικής.

Στόχος είναι η συνολική αναβάθμιση της παράκτιας ζώνης, η ανάδειξη του λιμανιού του Πειραιά και η τουριστική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΛΠ, που για πρώτη φορά καθιστά συμμέτοχη την Αυτοδιοίκηση στα σχέδια και τους χώρους που διαχειρίζεται. Μακάρι όλοι οι φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα να συνεργάζονταν τόσο αποτελεσματικά και εποικοδομητικά για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους.

Πρέπει πρώτα να απευθυνόμαστε στον εαυτό μας και μετά να αναζητούμε τους υπαίτιους. Δεκαετίες τώρα, ακούγαμε μόνο λόγια. Σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα μας στιγμή δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για άλλα λόγια, παρά μόνο για ουσιαστικές πράξεις και λύσεις».

Το πλήρες υλικό της πρόσκλησης έχει αναρτηθεί σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pepattikis.gr και συγκεκριμένα στην ενότητα «Προσκλήσεις ΠΕΠ Αττικής 2007-2013».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

ΕΔΣΝΑ: Ορίστηκε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: 4.25 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας και την αντιμετώπιση εξαρτησιογόνων ουσιών

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Τα πάρκα της Μητροπολιτικής Αττικής θα επιστρέψουν στους πολίτες

Peristeri News

Leave a Comment