PeristeriNews.gr
Δημοτικά

ΠΕΔΑ: Επανεκλέγεται πρόεδρος ο Γιώργος Μαρκόπουλος


Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος επανεκλέγεται πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), αφού η παράταξη του έλαβε την μεγάλη πλειοψηφία των εκλεκτόρων κατά την εκλογική διαδικασία.

Ειδικότερα, σε σύνολο 309 ψηφισάντων:

Η παράταξη «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής» υποστηριζόμενη από την ΝΔ με επικεφαλής τον δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο έλαβε 176 ψήφους, ποσοστό 57% και κατέλαβε 16 έδρες.

Η παράταση «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» υποστηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον δήμαρχο Μοσχάτου -Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου έλαβε 77 ψήφους, ποσοστό 25% και κατέλαβε 5 έδρες.

Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» υποστηριζόμενη από το ΚΚΕ με επικεφαλής τον δήμαρχο Καισαριανής Ηλία Σταμέλο έλαβε 29 ψήφους, ποσοστό 9% και κατέλαβε 3 έδρες.

Η παράταξη «Αυτοδιοικητική Συσπείρωση» υποστηριζόμενη από το ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Γιώργο Γαβρίλη έλαβε 21 ψήφους, ποσοστό 7% και κατέλαβε 1 έδρα.

Η παράταξη «Συντονισμός Αιρετών» υποστηριζόμενη από τη Ριζοσπαστική Αριστερά με επικεφαλής τον Νίκο Σακούτη έλαβε 5 ψήφους, χωρίς έδρα.

Η παράταση «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα» με επικεφαλής τον Κ. Παπαδάκη έλαβε 1 ψήφο.

Γ. Μαρκόπουλος: Πετύχαμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα

Μετά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ο επανεκλεγείς για δεύτερη συνεχή θητεία πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος δήλωσε:

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους συναδέλφους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους για τη σπουδαία τιμή που μας έκαναν και εξέλεξαν πρώτη σε ψήφους την αυτοδιοικητική μας ομάδα, στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. Η ομάδα μας «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής» πέτυχε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, όμως τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλες και όλους που έλαβαν μέρος στις εκλογές και ιδίως σε όσους εξελέγησαν.

Θέλω επίσης να τους ευχαριστήσω θερμά που μου εμπιστεύτηκαν τη θέση του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, για δεύτερη θητεία, και να τους υποσχεθώ πως όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας για ακόμα πιο ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση, πάντα στην υπηρεσία των συμπολιτών μας.

Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ, θα δουλέψουμε σαν μία γροθιά! Και πάλι όλοι μαζί, και πάλι για όλους τους συναδέλφους μας και όλους τους Δήμους της Αττικής. Χωρίς προσωπικές και κομματικές προτιμήσεις, χωρίς διακρίσεις. Αυτό περιμένουν οι πολίτες από εμάς και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment