PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Κυβερνητικά ψέματα για την υγεία


Για κυβερνητικά ψέματα στον τομέα της υγείας κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για 4.500 προσλήψεις το 2015, εκείνη τη χρονιά δεν καταγράφηκαν διορισμοί στον τομέα της υγείας. Σε ό,τι αφορά τους 100.000 διορισμούς που αναμένεται να πραγματοποιηθούν τους προσεχείς μήνες, σημειώνει ότι «985 αφορούν τις εγκεκριμένες από το 2014 θέσεις που δεν έχουν προσλάβει ακόμα. 2.500 αφορούν θέσεις που ενέκριναν τον Αύγουστο του 2015 και προκηρύσσουν με ένα χρόνο καθυστέρηση και οι 760 αφορούν γιατρούς που προκηρύσσονται με 2 χρόνια καθυστέρηση. Οι 585 θέσεις επικουρικού προσωπικού και οι 800 επικουρικοί ιατροί αφορούν τις πάγιες προσλήψεις επικουρικών που ως θεσμό θα καταργούσαν».

«Με λίγα λόγια δεν αξιοποίησαν την προκήρυξη του 2014, έταξαν 4.500 προσλήψεις πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2015 και αντί να ζητήσουν συγνώμη γιατί δεν διόρισαν κανένα μέχρι σήμερα, τις ίδιες προσλήψεις κάθε φορά τις παρουσιάζουν ως νέες», συνεχίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, «οι προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ 5.000 ατόμων με κοινωνική εργασία έχουν καθυστερήσει δύο χρόνια και αν και όταν γίνουν θα αφορούν προσωπικό με καθαρές αποδοχές κάτω των 400 ευρώ πέραν του ότι και τον θεσμό αυτό τον λοιδορούσαν στο παρελθόν».

Όσο για το κόστος της περίθαλψη των ανασφαλίστων, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «το φόρτωσε στις εισφορές των συνταξιούχων και λοιπών ασφαλισμένων που πληρώνουν και βλέπουν τα νοσοκομεία να καταρρέουν καθώς οι περιβόητες αυξήσεις των προϋπολογισμών έγιναν ληξιπρόθεσμα χρέη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment