• Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

ΠΑΣΟΚ: Έρχονται δραματικές μειώσεις στις συντάξεις

Peristeri News
Σεπτέμβριος30/ 2015

Για δραματικές μειώσεις στις συντάξεις και ακραίες ανατροπές στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης προειδοποιεί το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή σχετική εγκύκλιο του υφυπουργού Εργασίας.

Για δραματικές μειώσεις στις συντάξεις και ακραίες ανατροπές στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης προειδοποιεί το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή σχετική εγκύκλιο του υφυπουργού Εργασίας.

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι βάσει της εγκυκλίου, προκύπτουν τα εξής:

  • Μειώνονται σημαντικά οι χαμηλές συντάξεις, αφού καταργείται το κατώτατο όριο για όσους συνταξιοδοτούνται σε ηλικία κάτω των 67 ετών και μέχρι τη συμπλήρωση του ανωτέρω ηλικιακού ορίου. Αυτό σημαίνει ότι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας θα παίρνουν βοηθήματα των 150-300 ευρώ αντί για συντάξεις μέχρι να συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους.
  • Καταργούνται όλες οι ευνοϊκές ρυθμίσεις συνταξιοδότησης για τα άτομα με βαριές αναπηρίες όπως τυφλοί , παραπληγικοί, μεταμοσχευμένοι, νεφροπαθείς κ.λ.π. και θα χρειαστεί να συμπληρώνουν πλέον το 67ο έτος ή το 62ο για μειωμένη, για να πάρουν σύνταξη.
  • Αυξάνονται τα γενικά όρια ηλικίας των 62 και 67 ετών συνδεόμενα με τη μεταβολή του προσδόκιμου επιβίωσης και μάλιστα παρουσιάζεται η ρύθμιση αυτή ως εφαρμογή του νόμου 3863/2010.

Πρόκειται για μια ακραία μεταβολή και ταυτόχρονα για μεγάλο ψέμα, σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι σε καμιά χώρα στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο δεν υπάρχουν ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, άνω των 67 ετών.

Είναι μεγάλο ψέμα, εξηγεί, ότι εφαρμόζουν παλιότερους νόμους, γιατί ο νόμος 3863/2010 ο και επονομαζόμενος νόμος Λοβέρδου – Κουτρουμάνη , προέβλεπε τη σταδιακή μεταβολή των γενικών ορίων από τα 60 στα 62 και από τα 65 στα 67, εφόσον υπήρχε αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης.

Είναι γεγονός, ότι όσοι πολέμησαν την ασφαλιστική μεταρρύθμιση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι έκαναν λάθος, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.