PeristeriNews.gr
Διεθνή

Παρουσίαση της νέας κυβέρνησης στη Λιβύη


Ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της Λιβύης, Αλί Ζεϊντάν, παρουσίασε σήμερα στο εθνικό Κογκρέσο προς έγκριση τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της Λιβύης, Αλί Ζεϊντάν, παρουσίασε σήμερα στο εθνικό Κογκρέσο προς έγκριση τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, λέγοντας ότι σχημάτισε «κυβέρνηση συνασπισμού», στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας.

Σε συνεδρίαση του Σώματος, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ο Ζεϊντάν ενημέρωσε ότι όρισε υπουργό Εξωτερικών τον Αλί Αουτζαλί – πρέσβη της Λιβύης στις ΗΠΑ – και υπουργό Πετρελαίου τον Αμπντελμπαρί αλ Αρούσι.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η εκπροσώπηση των περιοχών ήταν δίκαιη. «Καμία περιοχή δεν έχει ευνοηθεί εις βάρος κάποιας άλλης» είπε ο πρωθυπουργός στο Κογκρέσο. Στην κυβέρνηση θα μετέχουν 27 υπουργοί και, όπως πρόσθεσε, αν είναι κακή η απόδοσή της, θα αντικατασταθεί.

Ο Ζεϊντάν όρισε τρεις αναπληρωτές πρωθυπουργούς. Ο Μοχάμεντ αλ Μπαργκάτι ορίστηκε υπουργός Άμυνας, ενώ ο Ασούρ Σουβάιλ υπουργός Εσωτερικών και ο Αλί αλ Φάζι υπουργός Οικονομικών. Όπως είπε ο Ζεϊντάν, τα συγκεκριμένα υπουργεία, όπως και εκείνα των Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, ανατέθηκαν σε ανεξάρτητους που δεν συνδέονται με κανένα κόμμα.

Ο Ζεϊντάν δήλωσε ότι η Συμμαχία Εθνικών Δυνάμεων και η πολιτική πτέρυγα των Αδελφών Μουσουλμάνων, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανοικοδόμησης–τα δύο μεγαλύτερα κόμματα στο Κογκρέσο- εκπροσωπούνται αμφότερα στη νέα κυβέρνηση. Αυτό που απομένει τώρα είναι το Κογκρέσο να ψηφίσει για την προταθείσα από τον Ζεϊντάν κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Leave a Comment