PeristeriNews.gr
Πολιτική

Όλα σε ένα συνολικό πακέτο – Ψηφίζει ναι το ΠΑΣΟΚ (videos)


Ο κ. Στουρνάρας είχε σήμερα νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

«Δεν έχω τέτοια εικόνα», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος του Μεγάρο Μαξίμου, στο ερώτημα για το αν υπάρχει περίπτωση η συζήτηση για τα εργασιακά να αναβληθεί για τον Μάρτιο. Ο κ. Στουρνάρας είχε σήμερα νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό τον οποίο όπως είπε στις δηλώσεις του αμέσως μετά: «Ενημέρωσε για τον προϋπολογισμό, τις τελευταίες πινελιές για τα προαπαιτούμενα και το αυριανό Eurogroup».

Σε ερώτηση αν στην κυβέρνηση επικρατεί ικανοποίηση σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση του euroworking group ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε: «Υπάρχει καλό κλίμα», ενώ πρόσθεσε: «Ολα θα πάνε μαζί την επόμενη εβδομάδα, γιατί δεν υπάρχει κι άλλη δυνατότητα νομίζω».

Βενιζέλος: «Πρέπει να κρατήσουμε τη χώρα όρθια και την κυβέρνηση ισχυρή»

«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται μέχρι το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου και η συζήτηση για τον εφαρμοστικό νόμο μέχρι να ψηφιστεί στη βουλή» είπε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος έστειλε μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τη συζήτηση για τα μέτρα και την ψηφοφορία στη βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι αυτή που θα αποφασίσει τελικά και είπε πολλές φορές ότι το πακέτο των μέτρων θα κριθεί συνολικά. «Ολοι έχουμε υποχρέωση σεβασμού της συνολικής απόφασης», τόνισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ολοι έχουμε την ίδια ευαισθησία και υπευθυνότητα, δεν υπάρχει διαβάθμιση στην ευαισθησία».

Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος άσκησε κριτική στη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ηταν ιστορική ατυχία το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ έφθασε να είναι αυτό που κράτησε τον ‘μουντζούρη’ της διαχείρισης της κρίσης αναλαμβάνοντας μόνο του να αντιμετωπίσει μια κρίση ‘πυρηνικού χαρακτήρα’ στα τέλη 2009, στις αρχές του 2010. Υπήρξαν νομίζω και υπερβολικά καλόπιστες ως αφελείς προσεγγίσεις που οδήγησαν στην απόρριψη της πρότασης που είχα διατυπώσει να ζητήσουμε υπερψήφιση του πρώτου πακέτου».

Στην αναφορά του στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, οι οποίες όπως υποστήριξε, δεν θα είναι εκποίηση περιουσίας, αλλά συγκροτημένη προσπάθεια επένδυσης και ανάπτυξης. Ο βασικός σκοπός των αποκρατικοποιήσειων είναι επενδυτικός και αναπτυξιακός, διαβεβαίωσε, επισημαίνοντας ειδικά για τα δημόσια δίκτυα, ότι θα τελούν πάντα υπό δημόσιο έλεγχο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η καθυστέρηση που παρατηρείται με τις αποκρατικοποιήσεις, δεν οφείλεται σε έλλειψη πολιτικής βούλησης αλλά σε γραφειοκρατικά εμπόδια και την αβεβαιότητα σε σχέση με τη χώρα, αλλά και την απουσία αγοράς. Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε τέλος του κοινοβουλευτικού ελέγχου των αποκρατικοποιήσεων, υπογραμμίζοντας ενδεικτικά ότι η κύρωση των συμβάσεων που έχουν στρατηγικό χαρακτήρα αποτελεί στοιχείο διαφάνειας.

Επίσης, ο πρόεδρος του κινήματος εισηγήθηκε να υπερψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το πακέτο μέτρων σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι στο δίλημμα «μπροστά ή πίσω», «το πίσω είναι παιχνίδι με τη “φωτιά”», ενώ η προοπτική του κόμματος είναι μία: «Να ολοκληρωθεί η στρατηγική που έχουμε διαμορφώσει και να αρχίσει να αποδίδει».

«Το πακέτο θα κριθεί συνολικά και πρέπει να εγκριθεί και να εφαρμοστεί για να αλλάξει το κλίμα, να υπάρξει εκταμίευση της δόσης, θετική αντίδραση των αγορών, να υπάρξει έξοδος στο ξέφωτο», σημείωσε και ανέφερε ότι η αντίθετη θέση, για μη στήριξη του πακέτου, θα σήμαινε «όψιμη και ατελή αποδοχή της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος προς το εσωτερικό του κόμματος, αλλά και για το επερχόμενο συνέδριο του κινήματος ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Σηκώνουμε όλοι μαζί, εμείς εδώ μέσα οι 33 της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι ηρωικοί της προηγούμενης ΚΟ, το συνολικό ιστορικό βάρος της παράταξης. Καλούμαστε να απολογηθούμε για ποια πράγματα και σε ποιους. Εσωτερικά, εσωκομματικά, καλούμαστε εμείς, εσείς, να απολογηθούμε σ’ αυτούς που καθόρισαν την πορεία του κόμματος και των κυβερνήσεών τους στο παρελθόν; Η προκήρυξη του συνεδρίου, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πρόκριμα που είναι η στάση μας στη βουλή τις επόμενες ημέρες.

«Στόχος του συνεδρίου είναι να προκύψει το θεσμικό, το συλλογικό, το δημοκρατικό, το αποπροσωποποιημένο ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως είναι κρίμα, είναι άδικο, να αυτουπονομεύεται η προσπάθειά μας με μια συνεχή απαξίωση του ΠΑΣΟΚ από στελέχη μας που τιμήθηκαν από την παράταξη και τα οποία τώρα δηλώνουν ακαίρως – ευκαίρως ότι το ΠΑΣΟΚ τελείωσε, δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα, δεν μπορεί να αναλάβει τις μεγάλες πρωτοβουλίες. Το ΠΑΣΟΚ θέλουν να διαλυθεί μέσα στην κοίτη μιας απροσδιόριστης κεντροαριστεράς, ή μιας απροσδιόριστης κεντροδεξιάς». Και πρόσθεσε: «Πρέπει να υποστούμε τη διέλευση της ερήμου. Πρέπει να κρατήσουμε τη χώρα όρθια, την κυβέρνηση ισχυρή και σταθερή για να αποκτήσουμε τον αναγκαίο πολιτικό και ιστορικό χρόνο».

Παρουσιάζοντας την πρότασή του, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Προχωράμε συντεταγμένα στην ανασυγκρότηση της χώρας και της παράταξης, χωρίς ηττοπάθεια, με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια. Ενότητα της ΚΟ και όλου του κόμματος, υπομονή, σοβαρότητα και ορίζοντας τετραετίας, έτσι θα αλλάξουμε τη χώρα, θα εκφράσουμε τις προοδευτικές μεταρρυθμιστικές και υπεύθυνες δυνάμεις του τόπου».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment