PeristeriNews.gr
Οικονομία

Παρέμβαση εισαγγελέα για δημοσιεύματα περί κερδοσκοπίας


Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία, κάποιοι κερδοσκόπησαν στο Χρηματιστήριο με αφορμή τις συζητήσεις για πιθανή συγχώνευση μεταξύ των τραπεζών Εθνικής και Alpha.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία, κάποιοι κερδοσκόπησαν στο Χρηματιστήριο με αφορμή τις συζητήσεις για πιθανή συγχώνευση μεταξύ των τραπεζών Εθνικής και Alpha.

Με εντολή του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Γιάννης Σακελάκος διατάσσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα των χρηματιστηριακών συναλλαγών στις μετοχές των δύο τραπεζών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας Απόστολος Ταμβακάκης, αναφέρθηκε στην πρόταση συγχώνευσης που απηύθυνε η Εθνική προς την Αlpha Bank.

Ο κ. Ταμβακάκης χαρακτήρισε την πρόταση βιώσιμη αλλά και ελπιδοφόρα, «λόγω του μεγάλου οφέλους από τις συνέργειες που θα δημιουργούσε. Κάναμε μία πρόταση φιλική, γιατί είμαστε πεισμένοι ότι μόνο ένας φιλικός συνδυασμός δυνάμεων επιτρέπει την επίτευξη της μεγιστοποίησης του οφέλους που προκύπτει από τις συνέργειες μιας τέτοιας συμφωνίας, που είναι και το κύριο ζητούμενο».

«Οι επιθετικές ενέργειες ούτε μας ταιριάζουν ούτε αποδίδουν, γι αυτό τις απορρίπτουμε», τόνισε και σημείωσε την πεποίθησή του «ότι το ελληνικό πιστωτικό σύστημα οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες και να διαμορφώσει το ίδιο την τύχη του».

Στο μεταξύ έρευνα για το ενδεχόμενο κερδοσκοπίας κατά τη συζήτηση της πρότασης έχει διατάξει και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προσδιορίζοντας το επίμαχο διάστημα από 18 έως 21 Φεβρουαρίου, οπότε και έγινε η προσέγγιση της Εθνικής στην Alpha, με εμπιστευτικές συζητήσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι τιμές των μετοχών της Alpha παρουσίασαν αύξηση 33% ενώ της Εθνικής 18%.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο Εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος έχει εντολή να εντοπίσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, όπως αυτό της “αξιοποίησης πληροφοριών”.

Το αδίκημα μετατρέπεται σε κακούργημα εάν από τη διάπραξή του προκύπτει όφελος των δραστών πάνω από 100.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment