PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κλιμακώνεται η ένταση στη Λιβύη


Έκτακτη σύνοδο για την κατάσταση στη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έκτακτη σύνοδο για την κατάσταση στη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις 11 Μαρτίου, ενώ η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τις πολιτικές και οικονομικές πιέσεις έως ότου ο Καντάφι εγκαταλείψει την εξουσία.

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, USS Kearsarge, στο οποίο επιβαίνουν αρκετές εκατοντάδες πεζοναύτες πλησιάζει στη Λιβύη, ανακοίνωσαν δύο αξιωματούχοι του τομέα της άμυνας των ΗΠΑ.

Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να είναι η προτεραιότητα και όχι η στρατιωτική δράση για την απομάκρυνση του Καντάφι.

Ο Καντάφι είναι ένας άνθρωπος “πολιτικά νεκρός” που “δεν έχει θέση στον πολιτισμένο κόσμο” και πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία, δήλωσε πηγή του Κρεμλίνου την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Στο μεταξύ, οι διαδηλωτές στη Βεγγάζη, έχουν αρχίσει στρατιωτική εκπαίδευση για να υπερασπιστούν την πόλη από τις δυνάμεις ασφαλείας που παραμένουν πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι.

Ο Λίβυος ηγέτης στρατολογεί αντάρτες Τουαρέγκ από το Μαλί και το Νίγηρα, υποστηρίζουν βουλευτές του Μαλί.

Η κατάσταση στα σύνορα ανάμεσα στη Λιβύη και την Τυνησία έχει αγγίξει το επίπεδο της “κρίσης” αφού από τις 20 Φεβρουαρίου έχουν περάσει 70.000 ως 75.000 άνθρωποι προσπαθώντας να διαφύγουν από την καταπίεση που ασκεί η Τρίπολη, ανακοίνωσε η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment