PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παρέλαβαν οι νέοι υπουργοί (v)



Τα νέα τους καθήκοντα ανέλαβαν οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης, θέτοντας τους στόχους και τις προτεραιότητές τους.

Από το πρωί πραγματοποιούνταν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία μία μέρα μετά την ορκομωσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης.

Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι τελετές στα υπουργεία Εργασίας και Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών , Δημόσιας Τάξης, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Υγείας αλλά και Περιβάλλοντος. Στις 12.30 πραγματοποιήθηκε η τελετή του υπουργείου Ναυτιλίας.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο αποτελείται από συνολικά 39 μέλη ((17 υπουργούς και 22 αναπληρωτές και υφυπουργούς) εκ των οποίων οι 29 προέρχονται από τη ΝΔ, οι 5 από το ΠΑΣΟΚ και οι 4 από τη ΔΗΜΑΡ.

Υπουργείο Εργασίας

Παρουσιάζοντας τους νέους κεντρικούς στόχους ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης τόνισε: “Στόχος μας είναι η διασφάλιση της ισορροπίας και της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, το άνοιγμα του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους για να αντιμετωπιστούν οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας, καθώς και η εναρμόνιση των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών με την ευρωπαϊκή νομοθεσία”.

Υπουργείο Παιδείας

Την πρόθεσή του να υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις -και αυτές που σχεδίασαν και νομοθέτησαν οι προηγούμενες ηγεσίες στο Υπουργείο Παιδείας- εκπαίδευσης διατύπωσε ο νέος υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τονίζοντας πως «η κυβερνητική πολιτική θα πρέπει να έχει συνέχεια».

Υπουργείο Άμυνας

Βασική επιδίωξη της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα είναι η οικονομική κρίση να μη μετατραπεί σε κρίση εθνικής ασφάλειας και εθνικής κυριαρχίας, υπογράμμισε ο νέος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος.

“Έχουμε στις πλάτες μας αυτήν τη μεγάλη αποστολή” τόνισε και πρόσθεσε ότι εκεί που πρέπει, θα αυξηθεί η αποτρεπτική δύναμη της χώρας, “για να μπορέσουμε να κατοχυρώσουμε στο διηνεκές την ειρήνη, την ασφάλεια και τις σχέσεις καλής γειτονίας”.

Υπουργείο Εσωτερικών

“Προέχει η σύγχρονη πολιτεία και η ισχυρή αυτοδιοίκηση. Πρέπει να εναρμονίσουμε το θεσμικό πλαίσιο για ιθαγένεια και λαθρομετανάστευση με το ευρωπαϊκό, ώστε η χώρα να πάψει να είναι αποθήκη ψυχών”, δήλωσε νέος υπουργός Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Υπουργείο Εξωτερικών

Συγκινημένος που επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στο Υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε τα εξής: ” Στην καρδιά της μεγαλύτερης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, αναλαμβάνω την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής με πλήρη επίγνωση της εθνικής σημασίας αυτής της αποστολής. Στόχος είναι να ξαναβρεί η χώρα το κύρος και τη θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη και το διεθνές περιβάλλον και προϋπόθεση γι αυτό είναι η δημιουργία εθνικού μετώπου μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων και του λαού”

Υπουργείο Δικαιοσύνης

“Μάγοι δεν υπάρχουν και αν ακόμη υπάρχουν δεν είμαι μεταξύ αυτών”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουπακιώτης, επισημαίνοντας ότι θα συνεργαστεί με όλους και δεν έχει σκοπό να χαϊδέψει αυτιά.

Στόχος του κ. Ρουπακιώτη είναι να διασφαλιστούν των ανθρώπινα δικαιώματα, για να μην μείνουν μόνο στη νομοθετική κατοχύρωσή τους, αλλά και να δοθεί μια άλλη ποιότητα στο σωφρονιστικό σύστημα χωρίς καμία συζήτηση.

Υπουργείο Υγείας

Παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας από τον πρώην υπουργό Χρήστο Κίττα, ο κ. Λυκουρέντζος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι αυτό που προέχει για την πολιτική ηγεσία είναι να εργαστεί σκληρά με την αξιοποίηση των υπηρεσιακών παραγόντων και να υπάρξει αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των εταίρων στον χώρο της Υγείας.

Υπουργείο Περιβάλλοντος

“Η πατρίδα βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Θα εργαστούμε”. Με αυτές τις φράσεις ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθηγητής Γαιωδαισίας και Χαρτογραφίας του ΑΠΘ, Ευάγγελος Λιβιεράτος, εξέφρασε τη δέσμευσή του για σκληρή δουλειά προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των πολιτικών του υπουργείου.

Υπουργείο Ανάπτυξης

Η λέξη-κλειδί είναι η λέξη εμπιστοσύνη, στόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά την παραλαβή του υπερ-υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών, διευκρινίζοντας ότι «πρέπει να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών. Πολύ μεγάλη σημασία έχει η πολιτική σταθερότητα για ένα καινούριο πολιτικό και κοινωνικό κλίμα».

Δείτε τις δηλώσεις των νέων Υπουργών

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Κατάρ

Peristeri News

Συρεγγέλα στο Περιστέρι: Στις 9 Ιουνίου η Δυτική Αθήνα στέλνει ηχηρό μήνυμα στήριξης της ΝΔ

Peristeri News

Δ. Μιχαηλίδου: Όλοι οι συμπολίτες μας με οφειλές έως 30.000 ευρώ μπορούν πλέον να λάβουν σύνταξη

Peristeri News

Leave a Comment