PeristeriNews.gr
Οικονομία

Παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας


Σοβαρές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας διαπίστωσαν τα αρμόδια όργανα του ΣΕΠΕ που διερεύνησαν το εργατικό δυστύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του 44χρονου Αιγύπτιου Emand Aziz.

Σοβαρές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας διαπίστωσαν τα αρμόδια όργανα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας που διερεύνησαν το εργατικό δυστύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του 44χρονου Αιγύπτιου Emand Aziz.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου σε κτήριο της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, όταν κατά τις εργασίες καθαρισμού υαλοπινάκων ο άτυχος εργαζόμενος έπεσε από τον 3ο όροφο όπου εργαζόταν στο ισόγειο, και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Το ατύχημα αναγγέλθηκε από την Αστυνομία στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας την επομένη και μετά από εντολή του διοικητή του Σώματος κ. Μιχάλη Χάλαρη, κλιμάκιο του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) Αθηνών και Κρήτης διενήργησε αυθημερόν έλεγχο για να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος.

Από τον έλεγχο προέκυψαν σοβαρές ευθύνες της εταιρείας καθαρισμού που είχε συνάψει τη σύμβαση με τη Γενική Γραμματεία. Συγκεκριμένα αποδείχθηκε ότι ο άτυχος εργαζόμενος είχε αδήλωτη σχέση εργασίας και εργαζόταν παράνομα Κυριακή, ενώ δεν είχε τηρηθεί κανένα από τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπει ο νόμος για την εργασία σε ύψος.

Η εταιρεία προσπάθησε να παρουσιάσει τον εργαζόμενο σαν υπεργολάβο επικαλούμενη προφορική συμφωνία χωρίς όμως να μπορεί να παρουσιάσει συμφωνητικό ανάθεσης έργου.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβληθεί στην εταιρεία, εκτός των άλλων κυρώσεων, αποκλεισμός τριών ετών από δημόσιους διαγωνισμούς, όπως προβλέπεται από το 68 του ν. 3866/2010.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment