PeristeriNews.gr
Οικονομία

Παρατείνεται η τηλεργασία έως 31 Ιανουαρίου


Εκδόθηκε η ΚΥΑ από τα υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Υγείας, σύμφωνα με την οποία η πρόβλεψη για τηλεργασία παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, παρατείνεται, μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2021, η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο από την ατομική σύμβαση τόπο εργασίας θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την περίπτωση α) της παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (Α’ 55), ως κυρώθηκε και ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου.

Βρούτσης: Ξεκινά απόψε η καταβολή δώρου του «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Από σήμερα το βράδυ το δώρο Χριστουγέννων του Μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» σε 66.071 δικαιούχους και ο μισθός Νοεμβρίου σε 27.466 δικαιούχους

Με συνέπεια και ευθύνη προς τους εργαζόμενους-δικαιούχους του Μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα καταβάλει από σήμερα το απόγευμα στους λογαριασμούς των 66.071 δικαιούχων το επίδομα εορτών Χριστουγέννων 2020, ύψους 6.165.235,51 ευρώ, όπως ανακοινώθηκε.

Μαζί με το δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθούν σε όλους τους εργαζόμενους ενταγμένους στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για το μήνα Νοέμβριο τα ποσά, ύψους 5.818.529,8 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 27.466 δικαιούχους.

Τέλος, θα πληρωθούν εμβόλιμα από σήμερα το βράδυ και 743 δικαιούχοι του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για το μήνα Οκτώβριο με ποσό που φτάνει τις 190.438,87 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο Εργασίας με έκτακτη διάταξη, που ενσωματώθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, έθεσε ως ανώτατο όριο επιδότησης μισθού μέσα στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» τα 6.500 ευρώ. Συνεπώς, όλες οι σημερινές πληρωμές θα πραγματοποιηθούν με πλαφόν το παραπάνω ποσό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment