PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Παράσταση Διαμαρτυρίας στα ΚΕΠΑ από τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου


Ανακοίνωση από τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου:

H Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου καταγγέλλει την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που ενώ τα μέλη της, είχαν στα χέρια τους τις ανάλογες ιατρικές γνωματεύσεις και εξετάσεις που φανερώνουν το μέγεθος του προβλήματός της 29χρονής, άνεργης από την πόλη μας, που πάσχει από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας επιθετικής μορφής με σοβαρές επιπτώσεις συνολικά στη ζωή της, της έδωσε ποσοστό 40% ,υλοποιώντας τις κυβερνητικές κατευθύνσεις για περικοπές, αφήνοντάς την χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη και επίδομα. Εδώ ας σημειωθεί ότι η νεαρή συνδημότισσα λόγω των προβλημάτων της αναγκάστηκε να νοσηλευτεί έξι φορές τον τελευταίο χρόνο, επειδή η νόσος είναι επιθετική και κάνει ειδική θεραπεία. H Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) Παρασκευή 26 Μάη, στις 9 το πρωί στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στην Πειραιώς 181 καθώς τη συγκεκριμένη μέρα περνάει από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή.

Καλούμε μάλιστα «τα μέλη της Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής με βάση την επιστημονική και κοινωνική τους ευθύνη να δώσουν τουλάχιστον το ποσοστό 67% στη συνδημότισσα Α.Ν. και να ακυρώσει την απαράδεκτη, απάνθρωπη και αντιεπιστημονική απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής των ΚΕΠΑ. Ώστε με τους σημερινούς όρους να έχει ασφαλιστική κάλυψη, να μπορεί να κάνει τις απαραίτητες θεραπείες και να έχει ένα εισόδημα – επίδομα για να ζήσει επειδή δεν είναι σε θέση να εργαστεί. Μπορεί η κυβέρνηση να ψάχνει τρόπο και χρόνο το πώς και πότε θα περάσει αυτά που έχει συμφωνήσει με το κουαρτέτο.

Οι αγώνες των εργαζομένων, του λαού μας, των αναπήρων τους ανάγκασαν να μην μπορέσουν να τα εφαρμόσουν όπως κι άλλα μέτρα. Όμως δεν έχουν παραιτηθεί από τα σχέδιά τους. Γι’ αυτό τα έχουν εντάξει στη δεύτερη αξιολόγηση, στο 4ο μνημόνιο. «Δεν το βάζουμε κάτω, συνεχίζουμε τον αγώνα!». Τέλος, ζητάμε από τους γιατρούς μέλη των επιτροπών «να αρνηθούν το ρόλο που τους έχει αναθέσει η κυβέρνηση και οι προηγούμενες. Αυτόν του σφαγέα των δικαιωμάτων των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων. Να απομονώσουν γιατρούς με βαθιά αντιδραστικές αντιλήψεις που λειτουργούν ως κεφαλοκυνηγοί με το αζημίωτο στο πλαίσιο των επιτρόπων.

Στη λογική ότι ο ανάπηρος κοστίζει ή εμείς είμαστε υπάλληλοι, τι μπορούμε να κάνουμε! Κάθε τίμιος γιατρός που σέβεται την επιστήμη του και τον άνθρωπο πρέπει να ζητήσει μαζί με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να σταματήσει η σφαγή. Το να είναι όλες οι αποφάσεις των επιτροπών ενυπόγραφες από τα μέλη τους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment