PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπανδρέου: «Οι πολίτες διαδηλώνουν για την αδικία που βιώνουν»


Τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του σήμερα στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

«Αν οι πολίτες διαδηλώνουν στους δρόμους δεν είναι μόνο για τα μέτρα λιτότητας αλλά και για την αδικία που βιώνουν, και εμείς, ως ΠΑΣΟΚ λάβαμε την απόφαση να αλλάξουμε οι ίδιοι και τη χώρα, αναλάβαμε την ευθύνη, ακόμα και το μερίδιο αυτό της ευθύνης που δεν μας αναλογεί» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του σήμερα στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που συνεδριάζει στη Βουλιαγμένη.

Κατά τον κ. Παπανδρέου η πρόσφατη ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο «αποτελεί απόδειξη της βούλησης και της αποφασιστικότητας να προχωρήσουμε στις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα και στο σημείο αυτό μίλησε για ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση και από την Ευρώπη». Τις αποφάσεις της κυβέρνησης ο ίδιος τις χαρακτήρισε «πατριωτικό καθήκον».

Ο πρωθυπουργός επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη διακυβέρνηση της χώρας, κάνοντας λόγο για «πόρους οι οποίοι κατασπαταλήθηκαν» και για «χάος που άφησε πίσω της» η ΝΔ.

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική επίσης στις συντηρητικές δυνάμεις της Ε.Ε. « Η συντηρητική Ευρώπη δεν συνειδητοποιεί τις δυνατότητες που έχουμε, το δυναμικό που διαθέτουμε» ανέφερε, ενώ επισήμανε τα συμπτώματα «ξενοφοβίας και ρατσισμού», αλλά και την μη ύπαρξη ενιαίας οικονομικής διακυβέρνησης παρά το ενιαίο νόμισμα.

Aιχμές διατύπωσε ο πρωθυπουργός και για τους οίκους αξιολόγησης και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment