PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπανδρέου: «Ιστορικές οι μεταρρυθμίσεις στα πανεπιστήμια»


Χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ανώτατη παιδεία.

Για μεταρρυθμίσεις «ιστορικών διαστάσεων» έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ανώτατη παιδεία.

Απευθυνόμενος στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Γ. Παπανδρέου τόνισε πως πρόκειται για μια «βαθιά δημοκρατική και προοδευτική αλλαγή», που αλλάζει, όπως είπε, ριζικά το τοπίο της ανώτατης εκπαίδευσης.

Εκρινε επίσης αναπόφευκτες τις αντιδράσεις κατά του ν/σ, αφού, όπως παρατήρησε, «κάθε μεγάλη αλλαγή, ξεβολεύει όλους αυτούς που είχαν συνηθίσει στα πράγματα ως είχαν μέχρι σήμερα».

Ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε έκκληση, «στους συντελεστές της εκπαιδευτικής κοινότητας, όλες τις φωτεινές και με εθνική και διεθνή αναγνώριση δυνάμεις των πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας» να στηρίξουν τις αλλαγές «που ξέρουν ότι είναι αναγκαίες και όχι να ταυτίζονται με τις δυνάμεις της αδράνειας, της συντήρησης και της στασιμότητας».

Σχετικά δε με το νομοσχέδιο για τη διαφθορά των πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, τόνισε ότι η νέα νομοθετική πρωτοβουλία αναλαμβάνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι πιο σοβαρές υποθέσεις θα εκδικάζονται σε εύλογο χρόνο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment