PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις»


Επιστρέφει το βουλευτικό του αυτοκίνητο ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο!

Επιστρέφει το βουλευτικό του αυτοκίνητο ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο!

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνει την παραίτησή του από όλες τις απολαβές που συνδέονται με την συμμετοχή του σε διαρκείς και ειδικές επιτροπές της Βουλής.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζει την επιστολή που είχε στείλει στις 8 Ιουνίου σε όλους τους συναδέλφους του για την περιστολή των βουλευτικών προνομίων «ως ελάχιστη απάντηση του Κοινοβουλίου στην πρωτοφανή κρίση που μαστίζει την χώρα μας» και επισημαίνει αιχμηρά ότι «δυστυχώς, ένα μήνα μετά ελάχιστοι συνάδελφοί μου απάντησαν επί της ουσίας στα θέματα τα οποία έθεσα».

Επισημαίνει ακόμα πως φοβάται «ότι για άλλη μια φορά οι συντεχνιακές πιέσεις θα αποτρέψουν το Κοινοβούλιο από την λήψη πραγματικά τολμηρών αποφάσεων που θα στείλουν ένα ξεκάθαρο θετικό μήνυμα στην κοινωνία».

Κατά τον βουλευτή της ΝΔ «τα μισόλογα και οι ψίθυροι το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν την δυσπιστία της κοινωνίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα» ενώ θεωρεί «ότι έχει φτάσει η στιγμή να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του.

Διαβεβαιώνει τέλος ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται ώστε το σύνολο των προτάσεων που κατέθεσε να μπουν στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου και να αποκτήσουν πρακτικό περιεχόμενο.

Παρότι η πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη είναι αξιέπαινη, είναι αλήθεια πάντως ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες θα παραμείνουν «δώρο άδωρο» όσο βρίσκονται σε ισχύ συμβάσεις που έχει υπογράψει η Βουλή για τη μίσθωση αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού για πολυετές διάστημα, με αντίτιμο 1800 ευρώ τον μήνα π.χ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Peristeri News

Μητσοτάκης και Μενδώνη επισκέφθηκαν τη Μονή Δαφνίου στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Στη Μονή Δαφνίου αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Peristeri News

Leave a Comment