PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπανδρέου: «Γίναμε τα πειραματόζωα της Ευρώπης»


Ο πρώην πρωθυπουργός, έξι μήνες μετά την αποχώρησή του, μιλώντας στο «Time», κοιτάζει πίσω και παραδέχεται: «Νομίζω ότι θα μπορούσαν να αποφευχθούν».

Πολλές συζητήσεις προκαλεί η παραδοχή, διά στόματος Γιώργου Παπανδρέου, ότι η Ελλάδα έγινε το πειραματόζωο της Ευρώπης.

Ο πρώην πρωθυπουργός, έξι μήνες μετά την αποχώρησή του, μιλώντας στο «Time», κοιτάζει πίσω και παραδέχεται: «Νομίζω ότι θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Γίναμε πειραματόζωα, ένα πείραμα».

Ο 59χρονος, σήμερα, Γ. Παπανδρέου βλέπει από απόσταση τα γεγονότα που οδήγησαν την ελληνική κοινωνία στη βαθιά ύφεση. Τα μέτρα λιτότητας προκάλεσαν την έκρηξη της ανεργίας από το 9% που ήταν το 2009 στο 21% σήμερα. Οι αυτοκτονίες αποτελούν θλιβερή καθημερινότητα, ενώ ο αριθμός των αστέγων αυξάνεται ραγδαία. «Εύχομαι να μπορούσαμε να είχαμε ενεργήσει με τρόπο πιο “μαλακό” για τον κόσμο, και ιδίως για εκείνους που δεν ευθύνονται, όπως οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι» λέει ο Γ. Παπανδρέου, παραδεχόμενος, ωστόσο, ότι «στο τέλος, όλοι πλήρωσαν και πληρώνουν ακριβά αυτή την κρίση».

Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται ενοχλημένος από το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας αρνούνται να αναγνωρίσουν τις θυσίες των Ελλήνων. Παρά το ότι η Ελλάδα έχει περικόψει τον προϋπολογισμό της κατά 5,5,% τον πρώτο χρόνο της λιτότητας, «κάποιοι πολιτικοί λένε ότι δεν είναι η Ελλάδα το πρόβλημα, αλλά οι Έλληνες» προσθέτει ο κ. Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment