PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπανδρέου: Είναι οριστικό, φεύγω



Σε αναμονή της συνάντησης υπό τον Παπούλια

Την οριστική απόφασή του να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία έκανε πριν από λίγο ο κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός ενημέρωσε αρχικά τους συναδέλφους του για το τηλεφώνημά του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας με το οποίο του ζήτησε να τον καλέσει σήμερα μαζί με τον κ. Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να συμφωνηθεί η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η χώρα έχει ατζέντα και ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει στη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να αναλάβει τη λύση των ζωτικών προβλημάτων.

Η κυβέρνηση παραδίδει τη σκυτάλη σε μία άλλη κυβέρνηση ευρύτερης δυνατής συναίνεσης στην οποία δεν επιθυμώ να είμαι επικεφαλής. Δεν μπορεί να υπάρχει κενό, σήμερα θα πρέπει να υπάρξει μια λύση.

Στο σημείο αυτό επισήμανε ότι θα προσέλθει στον κ. Παπούλια με ολοκληρωμένη πρόταση λύσης, αλλά δεν αποκάλυψε πιά θα είναι αυτή.

Πάντως σε κάθε περίπτωση ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς να είναι διαθέσιμοι για το ενδεχόμενο να συνεδριάσει ξανά το υπουργικό Συμβούλιο μετά τη συνάντηση στο προεδρικό Μέγαρο.

Πάντως, κατά τη διάρκεια του υπουργικού έγινε μεγάλη συζήτηση καθώς ορισμένοι υπουργοί ζήτησαν στον κ. Παπανδρέου να μη δεχθεί ως νέο πρωθυπουργό κάποιο «ζόμπι του παρελθόντος». Ορισμένοι άλλοι, του ζήτησαν να μην αποδεχθεί στέλεχος το οποίο θα προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Γιάννης Ραγκούσης επισήμανε ότι δεν έχει σημασία το από που προέρχεται παρά το να είναι υψηλών προδιαγραφών και όχι «κοινού χαμηλού μέσου όρου».

Τέλος, η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία οι εκλογές καθώς ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι πρωθυπουργός της δραχμής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment