PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πάνω από 500 νεκροί στη Συρία σε 2.000 επιδρομές από τις 20 Οκτωβρίου


Ανακοίνωσε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση, καταγγέλλοντας ένα «έγκλημα πολέμου».

Περισσότεροι από 500 πολίτες έχουν σκοτωθεί στη Συρία από τις σχεδόν 2.000 αεροπορικές επιδρομές τις οποίες έχει εξαπολύσει το συριακό καθεστώς από την 20ή Οκτωβρίου έως σήμερα, ανακοίνωσε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση, καταγγέλλοντας ένα «έγκλημα πολέμου».

Το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ θα έπρεπε να «βρίσκεται στο Βιβλίο Γκίνες των Ρεκόρ διότι διεξήγαγε σχεδόν 2.000 αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ίδιου του λαού του κατά την διάρκεια αυτών των τελευταίων 40 ημερών», τόνισε σε ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Από την εμφάνιση των πρώτων πολεμικών αεροσκαφών, κανένα καθεστώς στην ιστορία δεν έχει χρησιμοποιήσει σε τέτοιο βαθμό μαχητικά αεροσκάφη εναντίον του λαού του», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, η ΜΚΟ του οποίου βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών, ιατρικών και στρατιωτικών πηγών στη χώρα αυτή, η οποία σπαράσσεται από τον πόλεμο που διαρκεί από τον Μάρτιο του 2011.

Σύμφωνα με την οργάνωση τουλάχιστον 527 πολίτες έχουν σκοτωθεί και περίπου 2.000 έχουν τραυματιστεί στα αεροπορικά πλήγματα που έχουν εξαπολυθεί σε 12 συριακές επαρχίες μετά την 20ή Οκτωβρίου.

Η ΜΚΟ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εργαστεί για να τερματιστεί αυτό το «έγκλημα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας» το οποίο διαπράττεται καθημερινά, όπως τόνισε, στη Συρία.

Προχθές Τετάρτη, οι επιδρομές εναντίον της πόλης Ράκα, που αποτελεί προπύργιο των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 95 ανθρώπων, «στη μεγάλη πλειονότητά τους αμάχων», υπενθύμισε ο Άμπντελ Ραχμάν.

Η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας υπολογίζεται ότι διαθέτει 275 μαχητικά αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής, αφού έχει απολέσει 87 φέτος, σύμφωνα με το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών, το οποίο εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment