PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πανελλαδική απεργία στις 10 Ιουνίου


Την Πέμπτη 10 Ιουνίου, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία τους σχετικά με διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, αποφασίστηκε επίσης να διοργανωθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

«Η Συνομοσπονδία εξ αρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα, τα οποία εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Και τονίζει πως «θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας».

Να σημειωθεί ότι μετά την 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου, θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ, προκειμένου να προγραμματίσει τις επόμενες δράσεις της.

Και η ΑΔΕΔΥ στην 24ωρη κινητοποίηση

Τη μετάθεση της ημερομηνίας της 24ωρης απεργίας για τις 10 Ιουνίου γνωστοποίησε η ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, «η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 19ης Μαΐου για κοινή ημερομηνία γενικής απεργίας τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποφάσισε να μεταθέσει την ημερομηνία της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τις 10 Ιουνίου, μετά τη σημερινή απόφαση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που, επίσης, αποφάσισαν 24ωρη απεργία για τις 10 Ιουνίου».

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Τη μετάθεση της ημερομηνίας της 24ωρης απεργίας για την Πέμπτη 10 Ιουνίου αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αναφέρει:

«Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια:

– Στην κατάργηση του 8ώρου

– Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας

– Στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους

– Στην ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

– Στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας

– Στην ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

– Στην ουσιαστική κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΑ θα συνεδριάσει άμεσα, μετά την απεργία, για την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

«Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια και άλλες δράσεις, που στόχο έχουν την απόσυρση του νομοσχεδίου. Καλούμε τα συνδικάτα της Αθήνας, με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις, που αυτά κρίνουν αναγκαίες, να στείλουν ηχηρό μήνυμα όλες τις επόμενες ημέρες, αλλά κυρίως την ημέρα της απεργίας, ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται. Αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται, αποσύρεται» τονίζει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment