PeristeriNews.gr
Διεθνή

Panama Papers: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας


Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Σίγκμουντουρ Γκουνλάουγκσον, μετά την άρνηση του προέδρου της χώρας Όλαφουρ Γκρίμσον να κάνει δεκτό το αίτημά του για διάλυση της Βουλής και πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Ο επικεφαλής του ισλανδικού κράτους αρνήθηκε να προχωρήσει στη διάλυση και κάλεσε για διαβουλεύσεις τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του.

Ο υπουργός Αλιείας και Γεωργίας Σιγκούντουρ Ίνγκι Γιόχανσον τόνισε ότι το Προοδευτικό Κόμμα θα προτείνει τον ίδιο ως πρωθυπουργό στα υπόλοιπα κόμματα της κυβερνητικής συμμαχίας.

Το όνομα του πρωθυπουργού της Ισλανδίας ενεπλάκη στην υπόθεση των αποκαλύψεων των Panama Papers, με τον κ. Γκουνλάουγκσον να φέρεται να συνδέεται με εταιρεία offshore της συζύγου του.

Πρόκειται για την πρώτη επίπτωση του παγκόσμιου «σεισμού» που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τη χρήση των υπεράκτιων (offshore) εταιρειών από ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων και συνεργάτες τους για να αποκρύπτουν και να εξαιρούν από φορολόγηση μέρος του πλούτου τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment