PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Υπέρ της διατήρησης του εκλογικού μπόνους των εδρών



Υποστήριξε ότι δεν υπήρξε συζήτηση στη Νέα Δημοκρατία για μείωση του εκλογικού μπόνους των εδρών και ότι το όλο θέμα το «ξεκίνησε» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τη διατήρηση του εκλογικού μπόνους των εδρών, αν και πιθανώς θα χρειαστεί να μειωθεί, τάχθηκε ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι «μπορούμε να επαναδιαμορφώσουμε το μπόνους αν θα είναι 30 ή 50. Το μπόνους πιστεύω ότι θα πρέπει να μείνει, διότι είναι στοιχείο που ενισχύει την κυβερνησιμότητα της χώρας, τη δυνατότητα να κυβερνηθεί η χώρα και αναδεικνύει το πρώτο κόμμα ως κορμό συνεργασιών και συμμαχιών και από εκεί και πέρα, γύρω από το πρώτο κόμμα, μπορεί να πλεχθεί ένας ιστός συμμαχιών και συνεργασιών πολιτικών κομμάτων, ώστε να μπορέσει η χώρα να έχει μια κυβέρνηση που θα μείνει.

Διότι αλλιώς, θα υπάρχουν μικρά κόμματα στο κατώφλι του 3% που ανά πάσα στιγμή θα απειλούν την κυβερνητική συνοχή και θα πάμε σε καταστάσεις ακυβερνησίας. Αν θέλουμε να κυβερνηθεί η χώρα με έναν σταθερό τρόπο, νομίζω ότι το να έχουμε την απλή αναλογική με ένα μπόνους που θα έρχεται να ενισχύει το πρώτο κόμμα και να το κάνει σταθερό κορμό συμμαχικών κυβερνήσεων, θα είναι το καλύτερο. Αν το μπόνους αυτό θα είναι 30 ή 50 έδρες, να το συζητήσουμε».

Υποστήριξε ακόμη ότι δεν υπήρξε συζήτηση στη Νέα Δημοκρατία για μείωση του εκλογικού μπόνους των εδρών και ότι το όλο θέμα το «ξεκίνησε» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Εποικοδομητική συνάντηση αλλά και «καρφιά» στις δηλώσεις

Peristeri News

Leave a Comment