PeristeriNews.gr
Δημοτικά

«Παιδεία κοινωνικό αγαθό, ανθρώπινο δικαίωμα»


Ανακοίνωση του Επιστημονικού Συντονιστή των κοινωνικών δράσεων Γιώργου Βαθιώτη, καθηγητή – Δημοτικού Συμβούλου Περιστερίου.

Ο θεσμός των κοινωνικών φροντιστηρίων για ευπαθείς ομάδες επεκτείνεται με νέα τμήματα. Οι ανάγκες της κοινωνίας σε μια μνημονιακή ασφυξία διευρύνονται και όλοι μαζί ενωμένοι θέλουμε παιδεία κοινωνικό αγαθό και καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα. Παιδεία να δημιουργεί τους αυριανούς ελεύθερους πολίτες, μόρφωση με ίσες ευκαιρίες στο στίβο της ζωής.

Στα νέα τμήματα που δημιουργήσαμε εντάχθηκαν παιδιά συμπολιτών μας με άνεργους γονείς, με χαμηλό εισόδημα, από μονογονεϊκές οικογένειες, από το κοινωνικό παντοπωλείο.

Είμαστε σε μία πόλη με διαφορετικό προφίλ και ποιότητα ζωής, μία πόλη ανθρώπινη που κρατά ψηλά την αξιοπρέπεια και το χαμόγελο των συμπολιτών της. Η αλληλεγγύη εκφράζει ισότητα είναι πολιτική στάση ευθύνης ενάντια στους καιρούς με κατεύθυνση τις καρδιές και τα χαμένα όνειρά μας.

Για εμάς τους επιστήμονες η μεγάλη γιορτή θα είναι όταν σταματήσουν τα κοινωνικά έργα γιατί όλος ο κόσμος θα έχει δουλειά Όσο η πολιτεία αδυνατεί να σταθεί δίπλα στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας και να υπάρξει σωστό κράτος πρόνοιας τόσο θα δυναμώνει το συναίσθημα της αλληλεγγύης στη πόλη μας..

Μέσα από ένα μεγάλο αριθμό καθηγητών και δασκάλων που συμμετέχει εθελοντικά και αφιλοκερδώς στο πρόγραμμα αλληλεγγύης «ΠΑΙΔΕΙΑ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ» δημιουργήσαμε για τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες τα τμήματα

Κέντρα μελέτης μαθητών Δημοτικού.

– Σχολές Γονέων (εκπαιδευτικής, ενημερωτικής και ψυχολογικής στήριξης}.

Μέσης Εκπαίδευσης Γυμνασίου.

Μέσης Εκπαίδευσης Λυκείου.

Πανελληνίων Εξετάσεων για όλες τις κατευθύνσεις και τους κύκλους σποδών.

– Εκμάθησης Η/Υ ανηλίκων και ενηλίκων.

Εκμάθησης 5 ξένων γλωσσών ενηλίκων.

Οι εκπαιδευτές που θέλουν να διδάξουν αλλά και οι εκπαιδευόμενοι που ανήκουν σε ασθενείς κοινωνικά ομάδες και θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ας επικοινωνούν στο τηλ. 210 5783278 καθημερινά 10.30πμ – 15.00μμ στο ΚΥΒΕ του Δήμου Περιστερίου ( Εθνάρχου Μακαρίου 1}.

Ο Επιστημονικός Συντονιστής των κοινωνικών δράσεων

Γιώργος Βαθιώτης καθηγητής MSc

Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment