PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Θεοδωρικάκος: Στην Αττική συγκεντρώνεται το 70% της εγκληματικότηταςΩς βασικό στόχο προδιέγραψε σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, την ασφάλεια για όλους τους Έλληνες πολίτες σ’ όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου συγκεντρώνεται το 70% της εγκληματικότητας, αναφέροντας παράλληλα τους τρεις στόχους του υπουργείου.

Ο υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι «Η αστυνομία πρέπει να είναι φιλική με τους πολίτες και τους νέους και σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα τόνισε ο Υπουργός και προειδοποίησε ότι πιθανότατα να έχουμε μπροστά μας τον κίνδυνο αύξησης της εγκληματικότητας, αφού η παρατεταμένη καραντίνα τα δύο προηγούμενα χρόνια, είχε συμβάλλει στο να περιοριστούν ληστείες, διαρρήξεις κλπ. Γι’ αυτό οργανώνουμε την αύξηση της παρουσίας των αστυνομικών στις γειτονιές αλλά και σε κάθε γωνιά της χώρας».

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τις τρεις προτεραιότητες της στρατηγικής του για να πετύχει αυτό το στόχο:

1. Εκτεταμένη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ για να απελευθερωθούν αστυνομικοί από γραφειοκρατικές δουλειές που κάνουν σήμερα και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες: «Θα υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές που θα γίνουν σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης. Άμεσο βήμα είναι η κατάργηση από 1/1/2022 επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής από την Αστυνομία» σημείωσε ο Υπουργός.

2. Ενίσχυση της συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ με τις τοπικές κοινωνίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση σύγχρονων προβλημάτων, όπως τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας που πολλαπλασιάστηκαν εν μέσω πανδημίας.

3. Καλύτερος συντονισμός των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ και αναδιοργάνωσή της, για την οποία θα χρειαστεί χρόνος καθώς όπως είπε υπάρχουν στρεβλώσεις δεκαετιών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι στηρίζει στο πλαίσιο του εφικτού, τον έλληνα αστυνομικό σε δίκαια αιτήματα και θα συμβάλλει στην ανύψωση του κύρους της Αστυνομίας μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στις απειλές για την ασφάλεια της χώρας, που μπορεί να προκύψουν από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και την ρευστότητα που αυτές προκαλούν στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Η Ελλάδα όπως γνωρίζουν όλοι, σέβεται το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και δεν πρόκειται να δεχτεί σε καμία περίπτωση μια ασύμμετρη απειλή στα σύνορά της από μαζική και παράνομη εισβολή παράτυπων μεταναστών» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, συμπληρώνοντας ότι « Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα, είμαστε σε εγρήγορση, επαγρυπνούμε και κινούμαστε με την αναγκαία αποφασιστικότητα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!

Related posts

Ποιον θέλουν αρχηγό στην Κεντροαριστερά

Peristeri News

Συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Peristeri News

Σκρέκας: Πρόστιμα 305.000 ευρώ σε τρεις servicers

Peristeri News

Leave a Comment