PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Το ΔΝΤ εξυπηρετεί το σχέδιο Σόιμπλε


«Το ΔΝΤ εξυπηρετεί ουσιαστικά το σχέδιο Σόιμπλε για την Ευρώπη» αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός Εσωτερικών, «το ΔΝΤ είναι το όχημα μέσα από το οποίο ο Σόιμπλε μπορεί να επιβάλλει τις απόψεις του» και «αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα» αλλά «αφορά ενδεχομένως αύριο τη Γαλλία και την Ιταλία».

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών να επιβάλει μέτρα στους Γάλλους πολίτες διότι αυτό φέρνει στη θύμησή τους ότι η μεγάλη ηττημένη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανία, με έναν άλλο τρόπο επιβάλλει σήμερα τις επιλογές της. Άρα ο Σόιμπλε έχει ανάγκη να περνάει τις απόψεις του μέσω του ΔΝΤ», αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης.

Εκτιμά ακόμη ότι «υο αν παραμείνει το ΔΝΤ δια της Ελλάδας στην Ευρώπη θα εξαρτηθεί και από τους δικούς του σχεδιασμούς και πιθανότατα από τη στάση του νέου προέδρου των ΗΠΑ».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Σκουρλέτης απαντά ότι «οι εκλογές δεν αποτελούν επιλογή της κυβέρνησης, γιατί δεν συνιστούν στις παρούσες συνθήκες λύση».

Σημειώνει πάντως ότι «το ενδεχόμενο των εκλογών μέσα από ένα αδιέξοδο στις σχέσεις με τους δανειστές μας είναι κάτι το οποίο το βλέπουμε από το 2010 σχεδόν κάθε δύο – τρεις μήνες». Άρα, καταλήγει ο υπουργός Εσωτερικών «στις συνθήκες μη κανονικότητας όπου ζούμε, πάντοτε υπάρχει το ενδεχόμενο των εκλογών».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment