PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Ο Γ. Στουρνάρας σιγοντάρει ΔΝΤ και Σόιμπλε


Την εκτίμηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σχετικά σύντομα διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Προσπαθούμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες που δημιουργούν ανασφάλεια με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους πολίτες», ανέφερε.

Ο κ. Σκουρλέτης απέδωσε την καθυστέρηση στον εκλογικό κύκλο της Ευρώπης και στην «παρελκυστική τακτική του ΔΝΤ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για να φέρουν στα όρια τη χώρα και να κερδίσουν όσα μπορούν περισσότερα».

Εξάλλου, κατηγόρησε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι «σιγοντάρει με τις δημόσιες παρεμβάσεις του τις θέσεις του ΔΝΤ και του Σόιμπλε». Υποστήριξε ότι συμπεριφέρεται ως πολιτικό πρόσωπο και όχι ως κεντρικός τραπεζίτης, κάνοντας λόγο για «προκλητική και υπονομευτική στάση».

Αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ είπε ότι γίνεται προσπάθεια να μειωθούν «οι αρνητικές επιπτώσεις μιας ετεροβαρούς συμφωνίας», ενώ υπεραμύνθηκε των θέσεών του λέγοντας πως επιχειρείται απαξίωση της επιχείρησης «για να ξεπουληθεί όσο όσο».

«Η ΔΕΗ έχει προβλήματα, αλλά μιλούν για δεινή κατάσταση όσοι θέλουν να την απαξιώσουν για να ξεπουληθεί όσο όσο» τόνισε, συμπληρώντας ότι «από την αρχή που επιβλήθηκαν τα μνημόνια γίνεται προσπάθεια για εσωτερική υποτίμηση και απαξίωση της περιουσίας για να κερδίσουν κάποιοι».

Υπονομευτικό σχέδιο

Ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι οι καταγγελίες του για τις απαιτήσεις των δανειστών αφορούν το σχέδιο για πώληση εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος μονάδων, κάτι που είναι υπονομευτικό. «Είναι διαφορετικό να θέλει η ΔΕΗ να πουλήσει κάποιες μονάδες και διαφορετικό να είναι υποχρεωμένη να το κάνει έως το επόμενο καλοκαίρι. Τότε ο υποψήφιος αγοραστής θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να αγοράσει όσο το δυνατόν πιο φθηνά», υποστήριξε.

Επίσης, κατηγόρησε τους δανειστές ότι δεν τιμούν τις συμφωνίες που έχουν γίνει για τη ΔΕΗ και συμπλήρωσε ότι επί υπουργίας του σώθηκαν τα δίκτυα, καθώς ο ΑΔΜΗΕ διατηρεί τον δημόσιο χαρακτήρα του.

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ., λέγοντας ότι υπονομεύει το εθνικό μέτωπο που πρέπει να υπάρχει για την υπάρξη μιας επιχείρησης ενέργειας με δημόσιο χαρακτήρα. «Η ΝΔ προτείνει ό,τι προτείνουν το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι και ακόμη παραπάνω» ανέφερε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment