PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Εφαρμογή της απλής αναλογικής άμεσα θα ήταν θετική


Θετική εξέλιξη θα ήταν, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ενδεχόμενη μετατόπιση των πολιτικών δυνάμεων, ώστε η απλή αναλογική να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές -συγκεντρώνοντας τις απαραίτητες ψήφους στη Βουλή.

Στη διάρκεια συνέντευξής του στον Real FM ο υπουργός Εσωτερικών ρωτήθηκε αν έχουν βάση τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να σκέφτεται να επαναφέρει προς ψήφιση τον εκλογικό νόμο, με στόχο να δελεάσει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ώστε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 200 ψήφους για την άμεση εφαρμογή του.

«Η απλή αναλογική είναι ήδη ψηφισμένος νόμος δεν κατόρθωσε να μαζέψει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να ισχύσει στις επόμενες εκλογές», απάντησε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Αν έχουμε μια μετατόπιση των πολιτικών δυνάμεων που δεν την υποστήριξαν, έτσι ώστε να πιάσει τις απαιτούμενες ψήφους και να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές θα ήταν κάτι θετικό. Μένει να το δούμε».

Πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν έχει ακούσει κάτι «με έναν δημόσιο τρόπο».

Στο ζήτημα αναφέρθηκε η Ένωση Κεντρώων, η οποία σχολίασε ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, που ψιθυρίζεται, συνιστά αλχημεία και δεν μπορούν να μεταβληθεί παραμονές των εκλογών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment