PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Λαφαζάνης: Η Ελλάδα ξαναγέμισε τόπους μαρτυρίας


«Η Ελλάδα έχει ξαναγεμίσει τόπους μαρτυρίας» ανέφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε εκδήλωση για το προσφυγικό που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε αίθουσα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Βλέπουμε την Ειδομένη και ντρεπόμαστε που ζούμε σε αυτήν τη χώρα. Νομίζαμε ότι είχαμε τελειώσει με τα ξερονήσια, αλλά τελικά δεν τελειώσαμε» υπογράμμισε, ενώ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη στελεχών της ΛΑΕ στο λιμάνι του Πειραιά. «Οι συνθήκες είναι άθλιες, υπάρχει παντελής απουσία του κράτους, αλλά πρέπει να πούμε ότι οι αλληλέγγυοι πολίτες έχουν αναλάβει το βάρος και προσφέρουν», είπε.

Ο κ. Λαφαζάνης μίλησε και για τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται η Ευρωπαϊκή Ένωση να οδηγηθεί σε καμία πρόταση επίλυσης, παρά θα αποφασίσει τα κλειστά σύνορα. Η Ευρώπη καταρρέει. Θα τελειώνει στην Ειδομένη», είπε και επέκρινε την κυβερνητική πολιτική λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει δώρο στη Μέρκελ τα κλειστά σύνορα, πιστεύοντας ότι θα κερδίσει πιο χαλαρά μνημονιακά μέτρα. Μόνο που αυτά τα μέτρα θα εφαρμοστούν στο ακέραιο».

Παράλληλα, χαρακτήρισε την περίοδο που διανύουμε ως «μέρες του Μεσοπολέμου, όπου αναβιώνουν οι ρατσιστικές δυνάμεις». «Βρισκόμαστε σε σημείο μηδέν», προσέθεσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι Ελλάδα και Τουρκία θα είναι αυτές που θα αναλάβουν να διαχειριστούν το προσφυγικό θέμα και θα φορτωθούν όλο το βάρος. «Η υπόθεση του προσφυγικού θα μετατραπεί σε ένα νέο ανατολικό ζήτημα. Περνάμε μια οικονομική, ανθρωπιστική και εθνική κρίση», δήλωσε και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να παίξει έναν ρόλο ειρήνης, ασφάλειας και σταθεροποίησης στην περιοχή. Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνης, «τώρα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να γίνει μια δημοκρατική ανατροπή, να διώξουμε το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο» και να υπάρξει μια «ειδική στρατηγική σχέση με την Ρωσία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment