PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ουγγαρία: Πρόστιμο 470 εκατ. ευρώ σε εργοστάσιο για διαρροή τοξικής λάσπης


Οι Αρχές της Ουγγαρίας επέβαλαν πρόστιμο ύψους 135 δισεκατομμυρίων φιορινιών (περίπου 470 εκατομμύρια ευρώ) στο εργοστάσιο βωξίτη-αλουμινίου MAL.

Οι Αρχές της Ουγγαρίας επέβαλαν πρόστιμο ύψους 135 δισεκατομμυρίων φιορινιών (περίπου 470 εκατομμύρια ευρώ) στο εργοστάσιο βωξίτη-αλουμινίου MAL, το οποίο είναι υπεύθυνο για το δυστύχημα με τη διαρροή χημικών του Οκτωβρίου του 2010.

Το πρόστιμο το οποίο αναμένεται να καταβληθεί σε δεκαπέντε ημέρες, πρέπει να αποζημιώσει τις «ζημιές που προκλήθηκαν στην φύση», ανέφερε η κυβέρνηση.

Για τον υπολογισμό του ποσού του προστίμου, οι Αρχές έλαβαν υπόψη την «άνευ προηγουμένου», όπως εξηγούν, ποσότητα κόκκινης λάσπης που διέρρευσε και ανέρχεται σε 1.880.000 τόνους.

Η MAL μπορεί να ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή μέσα σε δύο εβδομάδες.

Το δυστύχημα, που προκλήθηκε όταν κατέρρευσε τοίχος σε μία ανοιχτή δεξαμενή με υποπροϊόντων από την επεξεργασία αλουμινίου, είχε προκαλέσει τον θάνατο δέκα ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 150, κυρίως από χημικά εγκαύματα όπως μάλιστα και μία από τις σοβαρότερες περιβαλλοντικές καταστροφές στην ιστορία της χώρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment