PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Εφεδρεία στους Δήμους και Περιφέρειες


Μόνο αν δεν προχωρήσουν οι μετατάξεις διευκρινίζει ο Χ. Καστανίδης

Διευκρινίσεις για την επέκταση της εργασιακής εφεδρείας και στους χρεωμένους ΟΤΑ της Αττικής έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης. Μιλώντας στη ΝΕΤ, ξεκαθάρισε ότι η εφεδρεία στους δήμους θα γίνει μόνο εάν δεν προχωρήσουν οι μετατάξεις.

«Η εργασιακή εφεδρεία επιδιώκει με ομαλό τρόπο τη μείωση του δυναμικού της δημόσια διοίκησης χωρίς να βρεθούν ξαφνικά στο δρόμο πολλοί άνθρωποι και δεν οδηγεί οπωσδήποτε στην απόλυση είπε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών Π.Κουκουλόπουλου είπε ότι ένα από τα μέτρα εξυγίανσης των δήμων είναι να μειωθεί το προσωπικό που τους επιβαρύνει και σημείωσε ότι είναι απόλυτα λογική η λύση να μετατεθεί το πλεονάζον προσωπικό από υπερχρεωμένους δήμους, σε δήμους που έχουν ανάγκη. «Αυτό που χρειαζόμαστε στους ΟΤΑ είναι να έχουμε μετατάξεις στο πλαίσιο της εξυγίανσης των υπερχρεωμένων, κυρίως, δήμων» είπε.

Ο κ. Καστανίδης διευκρίνισε ότι ο κ. Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι όσοι εργαζόμενοι δεν δεχθούν τις μετατάξεις, τότε θα εφαρμόσουμε την εφεδρεία. «Δεν έχει προκύψει θέμα εφεδρείας στους Δήμους», είπε.

Εν τω μεταξύ, με διευκρινιστική εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας επισημαίνεται ότι επιτρέπεται αποκλειστικά σε μόνιμους υπαλλήλους του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών στα ΚΕΠ (που λειτουργούν σε δημοτικές ενότητες με πληθυσμό μέχρι 5.000 κατοίκους) να τους ανατίθενται καθήκοντα συναφή με τον κλάδο τους για την αντιμετώπιση υπηρεσιακών αναγκών του δήμου.

Συνάντηση με τον Π.Κουκουλόπουλο Σχετικά ικανοποιημένο αναχώρησε από το υπουργείο Εσωτερικών το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπου οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο υφυπουργός τους διαβεβαίωσε πως δεν υφίσταται θέμα εργασιακής εφεδρείας για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ παρά μόνο εθελοντικές μετατάξεις σε δήμους που παρουσιάζουν ελλείμματα στα οικονομικά τους.

Εξάλλου, οι μετατάξεις αυτές θα γίνουν μέσα από μια ειδική διαδικασία, αφού προηγηθεί η οικονομική εξυγίανση των συγκεκριμένων Δήμων, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε 10 με 15.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment