PeristeriNews.gr
Απόψεις

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τον Ανδρέα Παχατουρίδη ως «άριστο της Νέας Δημοκρατίας»


Η πολιτική και οι άνθρωποι που την υπηρετούν φαίνεται πως έχουν κοντή μνήμη και διαγράφουν πολύ γρήγορα τις κατηγορίες που ξεστομίζουν με στόχο ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια εκτίμηση όσον αφορά τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπο του Ανδρέα Παχατουρίδη.

Όχι πολύ μακριά, στο κοντινό 2017, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει ευθέως τον Δήμαρχο Περιστερίου για προκήρυξη του Δήμου προμήθειας υλικών που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος, η οποία είχε δημοσιευθεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, είχε βάλει την ταμπέλα «άριστος της Νέας Δημοκρατίας» στον κ. Παχατουρίδη προσθέτοντας στην ανακοίνωση τη μυθική φράση «πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε είχε κατηγορήσει τον Ανδρέα Παχατουρίδη για στημένη διενέργεια διαγωνισμού ενώ κατηγόρησε τον Δήμαρχο έπειτα από δηλώσεις του, για δημιουργία εντυπώσεων προκειμένου να σκεπαστεί το σκάνδαλο.

Υπενθυμίζουμε πως τότε ο Ανδρέας Παχατουρίδης είχε δηλώσει «Τη Δευτέρα το πρωί καταφεύγω στον Εισαγγελέα για να λάμψει η αλήθεια. Ο Εισαγγελέας και η Δικαιοσύνη τους οποίους εμπιστευόμαστε θα ρίξουν άπλετο φως παντού. Όποιος έχει φταίξει, να πληρώσει παραδειγματικά. Παράλληλα, διέταξα και την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ). Κανένας δεν μπορεί να παίξει με την εντιμότητα και την ιστορία μας. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Όσοι έσπευσαν άκριτα και υστερόβουλα να κατηγορήσουν το Δήμαρχο και τη Διοίκηση θα διαψευστούν γρήγορα. Η επιχειρούμενη κομματικοποίηση είναι πολύ αστεία και δεν μας αφορά».

Τότε οι κατηγορίες κατά του Δημάρχου Περιστερίου είχαν όπως όλα έδειχναν πολιτικό υπόβαθρο αφού ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε έμμεσα τη Νέα Δημοκρατία τάσσοντας τον κ. Παχατουρίδη ως άνθρωπο του κόμματος της τότε Αντιπολίτευσης.

Μάλλον άλλαξαν πολλά από τότε και οι σχέσεις μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ανδρέα Παχατουρίδη βρέθηκαν σε καλύτερη μοίρα, με τις δυο πλευρές να ξεχνάνε τις παλιότερες κόντρες και να ρίχνουν νερό στο κρασί τους.

Μόλις 5μιση χρόνια αργότερα, 2023 πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην ανακοίνωση της στήριξης υποψηφιότητας του Ανδρέα Παχατουρίδη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Περιστερίου.

Μια κίνηση που και πάλι φαίνεται πως έχει πολιτικό υπόβαθρο αφού μια τέτοια ανακοίνωση πριν τις εθνικές εκλογές δίνει θετικό πρόσημο στον ΣΥΡΙΖΑ αφού ο Δήμαρχος Περιστερίου έχει πολλούς θαυμαστές στα Δυτικά της Αθήνας και όχι μόνο.

Είναι πάντως απορίας άξιο πως ένα σεβαστό πρόσωπο για το Περιστέρι και τη Δυτική Αθήνα μετατράπηκε για τον ΣΥΡΙΖΑ από «άριστος της Νέας Δημοκρατίας με την γίδα στην πλάτη» στον σημερινό  «πατριάρχη της Αυτοδιοίκησης» όπως τον χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ίσως αυτά τα μικρο-πολιτικά τρικ δεν είναι τόσο κατανοητά για εμάς τους απλούς πολίτες αλλά παίζουν μεγάλο ρόλο στη διαχείριση της κοινής γνώμης ενόψει των εκλογών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης γύρω από τον θεσμό του «προσωπικού γιατρού» και την κατάργηση του «αγροτικού»

Peristeri News

Με τη Λαϊκή Συσπείρωση: για να μην ξεχνιόμαστε…

Peristeri News

Δικαιώματα και Νομιμότητα στις ελληνικές παραλίες

Peristeri News

Leave a Comment