PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Ορκωμοσία Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων – Καματερού


Δήμαρχος Νίκος Σαράντης: «Ο νέος Δήμος μας να αναδειχθεί σε πρότυπο και παράδειγμα αποτελεσματικής λειτουργίας, διαφάνειας, αξιοκρατίας και ισόρροπης ανάπτυξης»

Την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου έγινε η ορκωμοσία του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων – Καματερού. Η τελετή ορκωμοσίας έλαβε χώρα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου και χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας, παρουσία όλου του τοπικού κλήρου.

Παρέστησαν η Υπουργός κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Βουλευτής Β΄Αθήνας και πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο Βουλευτής Β’ Αθήνας και πρώην Υπουργός κ. Πέτρος Ευθυμίου, ο Βουλευτής Β΄Αθήνας και πρώην Υπουργός κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Γιώργος Καπλάνης, ο πρώην Δήμαρχος Καματερού κ. Νικήτας Καμαρινόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας κ. Κώστας Παπαντωνίου και μεγάλος αριθμός δημοτών της πόλης.

Κατά την ομιλία του μετά την ορκωμοσία ο Δήμαρχος κ. Νίκος Σαράντης τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι ευθύνες που αναλαμβάνουμε όλοι μας σήμερα, τόσο η Διοίκηση του Δήμου όσο και οι άλλες παρατάξεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι ιδιαίτερα μεγάλες και σημαντικές. Γιατί από την επιτυχή λειτουργία και δράση μας εξαρτάται η σωστή θεμελίωση του νέου κοινού μας Δήμου, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό.

Αυτονόητος στόχος και υποχρέωση μας είναι μέσα από τη συνένωση των δυνάμεων και των δυνατοτήτων μας να αναβαθμίσουμε ποιοτικά τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους δημότες και ταυτόχρονα να αξιοποιήσουμε κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα για την πόλη μας.

Εφόδιο σ’ αυτή την προσπάθεια μας είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Αυτοδιοίκηση, ο Καλλικράτης, που μπορεί να αποτελέσει την αναγκαία δομική πολιτική αλλαγή, για μια νέα αναπτυξιακή αντίληψη και κουλτούρα, για ένα νέο πλαίσιο τοπικής διακυβέρνησης. Αποτελεί πεποίθηση μου ότι οφείλουμε να λειτουργούμε μέσα στις διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου μας με την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Άλλωστε όλους εδώ μέσα μας ενώνει το ενδιαφέρον για την πρόοδο της πόλης και το κοινό καλό. Δεν υποτιμώ καθόλου τις υπαρκτές διαφορές αντιλήψεων, που συχνά οδηγούν σε γόνιμη πολιτική αντιπαράθεση. Εύχομαι όμως αυτός ο πολιτικός διάλογος μεταξύ μας να διεξάγεται χωρίς κομματικές παρωπίδες και πάντα μέσα στα πλαίσια που καθορίζουν η ευπρέπεια και το ήθος.

Έτσι ώστε να καταλήγουμε στις καλύτερες λύσεις για την πόλη και τους κατοίκους, μέσα από τη δημιουργική σύνθεση των διαφορετικών απόψεων και με σεβασμό των δημοκρατικών διαδικασιών στον τύπο αλλά και την ουσία τους Η περίοδος που έχουμε μπροστά μας χαρακτηρίζεται από τα πολλά και οξυμένα προβλήματα.

Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και τον κοινωνικό ιστό. Όλοι δοκιμαζόμαστε από την ένταση των φαινομένων της. Όλοι αντιμετωπίζουμε μια νέα καθημερινότητα πιο δύσκολη και εντελώς διαφορετική. Όμως η κρίση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για κανένα.

Οφείλουμε να στεκόμαστε απέναντι στα προβλήματα, να τα βλέπουμε κατάματα και να τα αντιμετωπίζουμε με τη σοβαρότητα και τη συνέπεια που απαιτούν οι περιστάσεις. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως άμεσος και πρώτος αποδέκτης των κοινωνικών προβλημάτων, πρέπει όχι μόνον να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, αλλά να καλύψει και τα κενά που αφήνει αρκετές φορές η πολιτική της κεντρικής εξουσίας.

Το συνταγματικά κατοχυρωμένο τεκμήριο αρμοδιότητας της Αυτοδιοίκησης για τα τοπικά ζητήματα, αποκτά στις μέρες μας κρίσιμη σημασία. Γιατί μας επιτρέπει να υπερβαίνουμε στείρες συζητήσεις και γραφειοκρατικές λογικές και να πράττουμε αυτό που επιβάλλουν οι ανάγκες των συμπολιτών μας. Με αυτό τον τρόπο και με αυτή την αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε.

Οι ανάγκες και τα προβλήματα της πόλης μας, ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη, την δημιουργία κοινωφελών υποδομών, είναι συχνά κοινά για ολόκληρη την περιοχή μας.

Θα επιδιώξουμε λοιπόν σταθερά, όπως και στο παρελθόν, την συνεργασία με τους όμορους Δήμους, όπως και με το νέο θεσμό της Περιφέρειας που αποτελεί μοχλό της Περιφερειακής Ανάπτυξης για να δημιουργήσουμε δράσεις και συνέργειες με τις παραγωγικές δυνάμεις προς όφελος της Τοπικής Κοινωνίας.

Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι ο σχεδιασμός μας αντιμετωπίζει ενιαία και τις δυο πόλεις, τους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη τους, και ταυτόχρονα με
επίγνωση των ιστορικά διαμορφωμένων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της καθεμιάς και των ειδικών αναγκών και προτεραιοτήτων της. Από την πρώτη αυτή στιγμή της νέας δημαρχιακής θητείας, θέλω να ζητήσω τη βοήθεια και τη συμπαράσταση της κοινωνίας των πολιτών, των ενεργών δημοτών των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού.

Σε όλη την προηγούμενη τετραετία είχαμε μια πολύ πετυχημένη συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες και κινήσεις πολιτών, που είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και τώρα. Με τη συμβολή λοιπόν όλων, Διοίκησης, Δημοτικού Συμβούλιου, φορέων της τοπικής κοινωνίας, θα διεκδικήσουμε δυναμικά και ασυμβίβαστα ότι δικαιούμαστε, θα βάλουμε στόχους και θα πετύχουμε λύσεις. Ώστε ο νέος Δήμος μας να αναδειχθεί σε πρότυπο και παράδειγμα, αποτελεσματικής λειτουργίας, διαφάνειας, αξιοκρατίας και ισόρροπης ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment