PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οριοθετήθηκαν φωτιές σε Πύλο, Γύθειο και Ασπρόπυργο


Οριοθετήθηκαν τα πύρινα μέτωπα στον Σχοίνο της Μεσσηνίας, στην περιοχή Καλύβια Γυθείου και στον Ασπρόπυργο πάνω από τα διόδια της Αττικής Οδού.

Παράλληλα υπό έλεγχο τέθηκε η νέα φωτιά που ξέσπασε στα Λάβαρα Έβρου.

Νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε ότι «καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή του Σχίνου, στην Μεσσηνία».

Στην περιοχή, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο πνέουν ισχυροί άνεμοι, εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά. Στο μεταξύ, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Καρβέλας, «δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ενδεχόμενες ζημιές σε κατοικίες από την φωτιά», αλλά όπως προσέθεσε, «έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα».

Σημειώνεται πως λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι έστειλαν μήνυμα μέσω του 112 προς τους κατοίκους του Μεσοχωρίου Πύλου, να εκκενώσουν άμεσα προς Πήδασο. Στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες, ανάμεσά τους 14 Φινλανδοί, δύο ομάδες πεζοπόρου, 15 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, που βρίσκεται ανάμεσα σε οικισμούς.

Από άγνωστη αιτία η φωτιά στα Καλύβια Γυθείου

Την κινητοποίηση 27 πυροσβεστών, ενός πεζοπόρου τμήματος και οκτώ οχημάτων προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία σε δασική έκταση στα Καλύβια Γυθείου. Την ίδια στιγμή από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής δεν υπάρχουν αναφορές για ενδεχόμενη απειλή κατοικημένης περιοχής.

Άμεση κινητοποίηση για φωτιά στον Ασπρόπυργο πάνω από τα διόδια της Αττικής Οδού

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Ασπρόπυργο πάνω από τα διόδια της Αττικής Οδού. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις, ΜΕΤΠΕ και ΕΜΟΔΕ. Στο σημείο κατευθύνονται ένα αεροσκάφος Canadair CL 215 και ένα ελικόπτερο Erickson ενώ επιχειρούν αυτή την ώρα 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment