• Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Οργή Σερβίας για τη συμμετοχή Κοσόβου σε διάσκεψη υπό τις ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας

Peristeri News
Σεπτέμβριος30/ 2015

Η αντιπροσωπεία της Σερβίας στον ΟΗΕ, σε συμφωνία με τον Σέρβο υπουργό Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, απέστειλε νότα διαμαρτυρίας στον διεθνή οργανισμό, λόγω της παρουσίας εκπροσώπων του Κοσόβου.

Η αντιπροσωπεία της Σερβίας στον ΟΗΕ, σε συμφωνία με τον Σέρβο υπουργό Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, απέστειλε νότα διαμαρτυρίας στον διεθνή οργανισμό, λόγω της παρουσίας εκπροσώπων του Κοσόβου στη συνάντηση κορυφής του διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας, που διοργάνωσαν οι ΗΠΑ, μετέδωσε ο σερβικός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTS.

Από τα Ηνωμένα Έθνη τόνισαν ότι ήταν ιδιωτική συνάντηση που οργανώθηκε από τις ΗΠΑ και γι αυτό το Κόσοβο αντιμετωπίστηκε ως ανεξάρτητο κράτος.

Ο πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν εξέφρασε την αντίθεσή του, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ, με τον τρόπο αυτό, προσβάλλουν τον ΟΗΕ.

Ο ανταποκριτής του RTS δήλωσε ότι πολλοί παρατήρησαν ότι την ευθύνη της ασφάλειας της συνάντησης κορυφής είχε η αμερικανική μυστική αστυνομία και όχι η αστυνομία του ΟΗΕ, κάτι που, όπως ανέφερε, ήταν επίσης ασυνήθιστο.