PeristeriNews.gr
Διεθνή

5 άτομα καταδικάστηκαν σε θάνατο στην Ινδία για τις βομβιστικές επιθέσεις το 2006


Πέντε άνθρωποι καταδικάστηκαν σε θάνατο για σειρά επιθέσεων σε προαστιακά τρένα το 2006 στη Μουμπάι, οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας.

Πέντε άνθρωποι καταδικάστηκαν σε θάνατο για σειρά επιθέσεων σε προαστιακά τρένα το 2006 στη Μουμπάι, οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, που προκάλεσαν 189 θανάτους, μετέδωσε το πρακτορείο Press Trust of India (PTI).

Το ειδικό δικαστήριο της Μουμπάι καταδίκασε άλλους επτά σε ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στις επιθέσεις.

Τα 12 άτομα κρίθηκαν ένοχα για φόνο, συνωμοσία και πολεμική ενέργεια σε σχέση με τις επιθέσεις, οι οποίες σημειώθηκαν στις 11 Ιουλίου σε απογευματινή ώρα αιχμής, προκαλώντας επίσης τον τραυματισμό περισσότερων από 800 ανθρώπων.

Η έρευνα της αστυνομίας κατέληξε στην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος 30 ανθρώπων, οι 13 από τους οποίους Πακιστανοί, οι οποίοι εξακολουθούν να διαφεύγουν, όπως και τέσσερις Ινδοί ύποπτοι.

Οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε σάκους κρυμμένους κάτω από εφημερίδες και ομπρέλες μέσα στα τρένα.

Σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, οι βόμβες είχαν κατασκευαστεί στη Μουμπάι και είχαν τοποθετηθεί εσκεμμένα μέσα σε βαγόνια της πρώτης θέσης, ώστε να χτυπηθούν οι εύποροι κάτοικοι που κατάγονται από το κρατίδιο Γκουτζαράτ.

Οι επιθέσεις στα τρένα πραγματοποιήθηκαν σε αντίποινα για τις αιματηρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο Γκουτζαράτ το 2002 και προκάλεσαν περισσότερους από 1.000 θανάτους, κυρίως μουσουλμάνων, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή.

Η αστυνομία κατηγόρησε το ισλαμιστικό κίνημα Λάσκαρ-ε-Τάιμπα, που έχει την έδρα του στο Πακιστάν, ότι πραγματοποίησε τις επιθέσεις, αν και την ευθύνη ανέλαβε μια μικρή οργάνωση επονομαζόμενη Λάσκαρ-ε-Κάχαρ.

Οι επιθέσεις είχαν προκαλέσει το πάγωμα των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ινδία και στο Πακιστάν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment