PeristeriNews.gr
Οικονομία

ΟΟΣΑ: Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα αρχίζουν να αποδίδουν, αλλά χρειάζονται περισσότερα


Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα αρχίζουν να αποδίδουν, διαπίστωσε ο διευθυντής μελετών του Οικονομικού Τμήματος του ΟΟΣΑ, Αλβάρο Περέιρα, προσθέτοντας ωστόσο, ότι «χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για την ώθηση της ανάπτυξης».

Από το βήμα του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Φόρουμ στο Βερολίνο, ο κ. Περέιρα παρατήρησε ότι έχουν υπάρξει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, παρά το γεγονός ότι στο σύνολό της, «η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων έχει υπάρξει αδύναμη».

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, η Ελλάδα ήταν πιο αδύναμη στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων απ’ ό,τι η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Ειδικότερα, σε επίπεδο «prior actions» εφαρμόστηκε περίπου το 60% καθώς περίπου το 10% εφαρμόστηκε μερικώς ή με καθυστέρηση και το εναπομείναν 30% δεν εφαρμόστηκε καθόλου.

Οι προτεραιότητες για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Περίερα, κινούνται σε τρεις κεντρικούς άξονες: δημοσιονομική βιωσιμότητα – διασφάλιση πιστώσεων – μεταρρυθμίσεις ανταγωνιστικότητας.

Καταλήγοντας, διαπίστωσε θετικές προοπτικές, μέσα από δυνητικές επενδύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment