PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Ομόφωνα ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Πετρούπολης


Μετά από εισήγηση της Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Ανθή Ζορμπά

Συζητήθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2011 από το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης, κατά τη συνεδρίαση της 17ης Μαρτίου.

Παραθέτουμε την εισήγηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Ανθή Ζορμπά:

« Όλα τα προηγούμενα χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων που ήταν στα χέρια της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ αποδείχθηκαν σε όλες τις περιπτώσεις εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής, χειρότεροι εργοδότες, πρωτεργάτες να περάσουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, να εξοικειώσουν το λαό με την βαθειά εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, όλων των κοινωνικών υπηρεσιών.

Στον τομέα των Τεχνικών έργων δεν ιεραρχήθηκε η κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αντιθέτως οι διοικήσεις των κομμάτων του κεφαλαίου, δώσανε έμφαση σε έργα βιτρίνας. Ιδιαίτερα σήμερα εν μέσω της όξυνσης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, οι λαϊκές οικογένειες έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να επιβιώσουν ζώντας σε συνθήκες δυσανάλογες με τις δυνατότητές της σημερινής εποχής.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα κύρια προβλήματα που ταλαιπωρούν τον εργαζόμενο λαό αφορούν τις συνθήκες και τους όρους εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Στον αντίποδα αυτής της λογικής βρίσκεται η σημερινή διοίκηση του Δήμου.

Μαζί με το λαό της Πετρούπολης πρωτοστατούμε στην οργάνωση της πάλης, δείχνοντας απειθαρχία και ανυπακοή στην κυρίαρχη πολιτική. Ταυτόχρονα, όμως, και ακριβώς επειδή όλα τα παραπάνω έχουν τον αντίκτυπό τους και στον τόπο ζωής του λαού, πιστεύουμε ότι μπορούμε μέσα από μία σειρά έργων να ικανοποιήσουμε βασικές λαϊκές ανάγκες.

Επικεντρώνουμε σε έργα που αφορούν σύγχρονα σχολεία, παιδικούς σταθμούς, έργα που αφορούν τον πολιτισμό, την πολιτική προστασία, αντιπλημμυρικά έργα, μέτρα για το φυσικό, κοινωνικό, πολιτιστικό περιβάλλον, δημόσια έργα κοινωνικών υποδομών.

Υπερασπιζόμαστε και διεκδικούμε την προστασία των ελεύθερων χώρων από την τσιμεντοποίηση του πρασίνου, απαλλοτριώσεις για την ανάπτυξη του σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης, την διάνοιξη πεζοδρομίων για να καθίσταται δυνατή η κίνηση των πεζών. Σ΄ αυτό το πλαίσιο κινείται και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2011, με συνολικό προϋπολογισμό νέων έργων 3.803.008,00€ και συνεχιζόμενων έργων 5.484.578,36€.

Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία από την Οικονομική Υπηρεσία και με βάση αυτά έγινε ο καταμερισμός του ποσού στα έργα. Η προηγούμενη κάλυψη του προγράμματος του 2010ως προς τα Τεχνικά Έργα έγινε στο 45,8%, στις αγορές οικοπέδων στο 16,76%, ενώ στις μελέτες στο 7,95%.

Με βάση το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2011 θα κινηθούμε αξιοποιώντας και διεκδικώντας κάθε πόρο από το κράτος, από Οργανισμούς και Προγράμματα, όπως επίσης θα προχωρήσουμε και σε έργα με αυτεπιστασία.

Με την αυτεπιστασία θα δώσουμε δουλειά σε ανέργους, χωρίς όμως να παραβλέπουμε ότι δεν λύνεται με τέτοιους τρόπους το ζήτημα της ανεργίας και φυσικά μην κάνοντας πίσω από το αίτημά μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment