PeristeriNews.gr
Διεθνή

Λιβύη: Νέες εναέριες επιθέσεις


Επαναλαμβάνονται από το πρωί οι γαλλικές αεροπορικές επιθέσεις στη Λιβύη, ενώ μέχρι τα ξημερώματα συνεχίσθηκε το μπαράζ βομβαρδισμών και οι πυραυλικές επιθέσεις από αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις.

Επαναλαμβάνονται από το πρωί οι γαλλικές αεροπορικές επιθέσεις στη Λιβύη, ενώ μέχρι τα ξημερώματα συνεχίσθηκε το μπαράζ βομβαρδισμών και οι πυραυλικές επιθέσεις από αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις.

Έχουν πληγεί κυβερνητικά κτίρια και στρατιωτικοί στόχοι στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη.

Ιστότοποι της αντιπολίτευσης και Αραβικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ένας από τους γιούς του Καντάφι, που είχε τραυματισθεί υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο της Τρίπολης.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος των εξεγερμένων στην Μιζουράτα ανέφερε ότι δυνάμεις προσκείμενες στον Καντάφι μεταφέρουν άμαχους στην πόλη ως “ανθρώπινες ασπίδες”.

Οι εξεγερμένοι καλωσορίζουν τα αεροπορικά πλήγματα από τις ξένες δυνάμεις εναντίον του στρατού του Καντάφι, όμως δεν θέλουν να επέμβουν στον πόλεμο ξένα χερσαία στρατεύματα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εξεγερμένων.

Η Ιταλία αρνείται ότι διεξάγεται πόλεμος στη Λιβύη και εκφράζει σκεπτικισμό για τις επιχειρήσεις, όπως και η Γερμανία και η Κύπρος. Η Βρετανία, η Φιλανδία και η Ισπανία απορρίπτουν τις επικρίσεις.

Πάντως, ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν καταδίκασε τη χρήση βίας κατά μιας τρίτης χώρας, τονίζοντας ότι η ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών έχει γίνει μια ισχυρή τάση στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών ενέκριναν στις Βρυξέλλες νέες κυρώσεις σε βάρος λιβυκών χρηματοπιστωτικών “οντοτήτων” και μελών της κυβέρνησης της χώρας.

Οι εξελίξεις στη Λιβύη απασχολούν το ΝΑΤΟ, οι εκπρόσωποι του οποίου, βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση. Ωστόσο, οι αραβικές χώρες δεν επιθυμούν η στρατιωτική επιχείρηση της συμμαχίας να τεθεί υπό το πρόσταγμα του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Real Fm” επισήμενε ότι, η κυβέρνηση στο ζήτημα της Λιβύης τηρεί ισορροπημένη στάση που καλύπτει πλήρως τα συμφέροντα της Ελλάδας και τόνισε επίσης την ανάγκη να συνεχιστούν και οι διπλωματικές προσπάθειες για την αναζήτηση ειρηνικής λύσης, όπως εξ αρχής είχε πει ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου κατά τη σύνοδο του Παρισιού υπό τον Γάλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, δήλωσε ότι η Ελλάδα παρέχει υποστηρικτικού χαρακτήρα διευκολύνσεις σε φίλες ή σύμμαχες χώρες και δεν μετέχει σε στρατιωτικού χαρακτήρα επιχειρήσεις που διεξάγονται τώρα εκτός του πλαισίου του ΝΑΤΟ.

Εκτινάχθηκαν, σήμερα, οι τιμές στις διεθνείς αγορές πετρελαίου,λόγω των αεροπορικών βομβαρδισμών στη Λιβύη.

Η τιμή του μπρεντ διαμορφώνεται πάνω από τα 116 δολάρια το βαρέλι κερδίζοντας 1,32 δολάρια σε σχέση με το «κλείσιμο» της περασμένης Παρασκευής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment