PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ομιλία Φρανσουά Ολάντ στη Βουλή (photos,video)


Ευγνωμοσύνη στην Ελλάδα για τις επιλογές της εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της πολύμηνης διαπραγμάτευσης που την κράτησε εντός της Ευρωζώνης. 

«Έναντι διχαστικών δυνάμεων που οδηγούσαν σε διάσπαση, εσείς πιστέψατε στην ευρωπαϊκή ιδέα. Δεν ακούσατε τις συμβούλες όσων σας έλεγαν να βγείτε από την Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Ολάντ.

Είπε ακόμη ότι ο ελληνικός λαός πήρε τον λόγο τρεις φορές τους τελευταίους μήνες και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα σήμερα μπορεί να ανακάμψει, μέσω της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, τις οποίες χαρακτήρισε πολύ απαιτητικές αλλά και απαραίτηττες.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη στήριξη της Γαλλίας προς την Ελλάδα. Δεν σας εκφράζω συμπόνοια. Εκφράζω στήριξη για μια συνεργασία ισχυρή για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την επιστροφή της ανάπτυξης», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κ. Ολάντ είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνει σεβαστή η συμφωνία, να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και να μην αμφισβητηθούν τα θεμελιώδη δικαιώματα των οικογενειών της Ελλάδας.

Τέλος, ανέφερε ότι η χώρα του είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος επενδυτής στην Ελλάδα και πως θα ήθελε να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση αυτή.

Ήρθα εδώ με Γαλλους επιχειρηματίες γιατί ήθελα να δείξουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και να πάρουν πρωτοβουλίες, είπε.

 

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment