PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ομιλία Αλ. Τσίπρα στο φεστιβάλ νεολαίας


Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ο ελληνικός λαός μπορεί να στείλει ένα μήνυμα από τα αριστερά, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας.

Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ο ελληνικός λαός μπορεί να στείλει ένα μήνυμα από τα αριστερά, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας μιλώντας απόψε στο φεστιβάλ νεολαίας του κόμματος στο άλσος Γουδί, ενώ απηύθυνε έκκληση για ενωτικό αγώνα κυρίως για την υποστήριξη του κ. Αλέξη Μητρόπουλου στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ταυτόχρονα, το μήνυμα θα είναι και μήνυμα ελπίδας για την ανατροπή του Μνημονίου και μπορεί να φθάσει σε όλη την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την συνολική πολιτική της αλλά έκανε και αυτοκριτική για την πορεία της αριστεράς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την εκπαιδευτική της πολιτική και τις εξαγγελίες που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στους Δελφούς, τονίζοντας ότι το δικαίωμα της δωρεάν παιδείας αλλοτριώνεται σιγά σιγά τα τελευταία χρόνια.

Μεγαλύτεροι ταξικοί φραγμοί, πρόσθεσε, συστηματική απαξίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, ανύπαρκτες υποδομές, μετατροπή της γνωστικής διαδικασίας σε μια ατελείωτη σειρά εξετάσεων, και μετά ανεργία, ετεροαπασχόληση και αγωνία.

Δεκαετίες τώρα, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οδηγούν την παιδεία σε αδιέξοδο, και μάλιστα εν ονόματι της ανταγωνιστικότητας και του εκσυγχρονισμού. Προχθές στους Δελφούς, με τις πλάτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παίχτηκε η τελευταία πράξη αυτού του έργου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Leave a Comment