PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ομάδα Γονέων τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο 2012


Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Περιστερίου “Οδοιπορικό” στην προσπάθειά του να ενισχύσει και να υποστηρίξει τους γονείς στο δύσκολο έργο τους.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Περιστερίου “Οδοιπορικό” στην προσπάθειά του να ενισχύσει και να υποστηρίξει τους γονείς στο δύσκολο έργο τους πραγματοποίησε Ομάδα Γονέων στο χώρο του Οδοιπορικού τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο 2012. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά επτά (7) συναντήσεις διάρκειας δύο (2) ωρών η κάθε μία. Η ομάδα απευθυνόταν σε γονείς με παιδιά έως 12 ετών.

Στόχος της Ομάδας ήταν η ενδυνάμωση των γονέων στον απαιτητικό τους ρόλο, μέσα από συζήτηση και βιωματικές ασκήσεις.

Η θεματολογία των συναντήσεων ήταν ποικίλη, καλύπτοντας τομείς όπως επικοινωνία και έκφραση συναισθημάτων, ενίσχυση αυτοεκτίμησης, συγκρούσεις στην οικογένεια: πρόληψη και επίλυση, συναίσθημα και διατροφικές συμπεριφορές.

Την Ομάδα Γονέων συντόνισε η κα Κέλλυ Σταυροπούλου, Ψυχολόγος Υγείας, MSc, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Οδοιπορικού.

Η ανταπόκριση των γονέων ήταν εντυπωσιακή. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους αλλά και να δουν τρόπους βελτίωσης της λειτουργίας της οικογένειας τους.

Το “Οδοιπορικό” στα πλαίσια των δράσεων του για την οικογένεια θα πραγματοποιήσει νέες ομάδες με την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Περιστερίου “Οδοιπορικό”, μπορείτε να επικοινωνείτε με την γραμματεία του Κέντρου καθημερινά στο 2105786888, email kp.odiporiko@yahoo.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment