PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ.


Μιλώντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ, ο Γιώργος Πέρρος υπογράμμισε ότι το μήνυμα του συλλαλητηρίου είναι πως η εργατική τάξη μπορεί να περάσει στην αντεπίθεση…

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι το ογκώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργάνωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ), στην Αθήνα.

Μιλώντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ, ο Γιώργος Πέρρος υπογράμμισε ότι το μήνυμα του συλλαλητηρίου είναι πως η εργατική τάξη μπορεί να περάσει στην αντεπίθεση αρνούμενη να «ζει με ψίχουλα» και λέγοντας «όχι στην μοιρολατρία και την υποταγή» διεκδικώντας την «ζωή της ολόκληρη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν δυνάμεις στην εργατική τάξη να ηγηθούν του αγώνα, υπάρχουν και νέες δυνάμεις έτοιμες να κάνουν το βήμα», είπε ο κ. Πέρρος.

Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ υποστήριξε ότι στο προηγούμενο διάστημα υπήρξε διασπορά αποπροσανατολισμού και προβοκάτσιας, από επιχειρηματικούς ομίλους αλλά και συνδικαλιστικές ηγεσίες. «Δεν τους πέρασε, καθώς πάνω από 1.000 οργανώσεις εργαζομένων, με μεγάλο μέρος από αυτές να μην ανήκουν στις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, πήραν μέρος στο συλλαλητήριο», είπε.

«Καλούμε όσους ανταποκρίθηκαν στο σημερινό κάλεσμα να δυναμώσουν τους δεσμούς τους με το ταξικό κίνημα» συνέχισε καλώντας, ταυτόχρονα, σε αγώνα δίχως ανάπαυλα για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας της 27ης Νοεμβρίου.

Τόνισε επίσης, ότι η δράση και οι αγώνες του Π.Α.ΜΕ θα συνεχιστούν και μετά την απεργία αυτή. Κάλεσε δε τους εργαζόμενους να είναι σε διαρκή ετοιμότητα καθώς, όπως είπε, θα επιχειρηθεί η «γενική καθίζηση των μισθών στα 536 ευρώ.»

«Απαιτούμε και διεκδικούμε την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, ως ελάχιστη βάση διαπραγμάτευσης, την επαναφορά όλων των κλαδικών συμβάσεων στα επίπεδα του 2009 και την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και των ατομικών συμβάσεων εργασίας», ανέφερε ο κ. Πέρρος.

Τόνισε, επίσης, ότι η οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση στο Ασφαλιστικό θα είναι αιτία πολέμου, προσθέτοντας ότι διεκδικούμε την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και κάλυψη όλων των απωλειών.

Στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ απηύθυναν χαιρετισμό άνεργοι, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, αγροτών, φοιτητών και γυναικών, ενώ εκ μέρους της Συνομοσπονδίας Σωματείων Βάσης της Ιταλίας και της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας μίλησε ο Πιέρ Πάολο Λεονάρντι.

Τέλος, το συλλαλητήριο απηύθυνε κάλεσμα σε απεργία αύριο, Κυριακή στον κλάδο του εμπορίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Peristeri News

Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη στον 69χρονο και τη σύζυγό του για την δολοφονία

Peristeri News

Leave a Comment