PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των αγροτών στην 30η Agrotica


Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν αγρότες και εκπρόσωποι άλλων κλάδων του πρωτογενούς τομέα, στον χώρο της ΔΕΘ με αφορμή την 30ης Agrotica και πλέον αναμένονται οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Νωρίτερα, αγρότες από τη Θεσσαλία και από περιοχές της βόρειας Ελλάδας συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη της ΔΕΘ στην Εγνατία. Μάλιστα, σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας πέταξαν στον δρόμο κάστανα και μήλα, ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους διεμήνυσαν οι Ρίζος Μαρούδας και Κώστας Τζέλλας, επικεφαλής της ομοσπονδίας Λάρισας και Καρδίτσας αντίστοιχα. Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να γίνουν οι συγκεντρώσεις προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, οι αγρότες ενώθηκαν με τους συναδέλφους τους από την κεντρική Μακεδονία, που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους από την Πέμπτη στη νότια πύλη της ΔΕΘ. Τα τρακτέρ θα αποχωρήσουν την Κυριακή, οπότε και ολοκληρώνεται η Agrotica, ενώ οι αγρότες έχουν εκφράσει τη πρόθεσή τους να επιστρέψουν στα μπλόκα.

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν ψαράδες, οι οποίοι παρέταξαν τα καΐκια τους στον όρμο της Θεσσαλονίκης, αλλά και φοιτητές που κινητοποιούνται ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Leave a Comment