PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Comenius-SOS Water του 3ου Λύκειου Περιστερίου


Στο θέατρο του Δήμου μας , πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης με την παρουσία του Δημάρχου της πόλης μας , κου Παχατουρίδη , των αντιδημάρχων παιδείας κου Αρβανίτη και πολιτιστικών θεμάτων κας Τσιώτα.

Την Παρασκευή 21-6-2013, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του προγράμματος Comenius – “SOS Water” που διεκπεραίωνε το 3ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου με τη συμμετοχή τεσσάρων ακόμη χωρών : της Ρουμανίας , της Βουλγαρίας της Γερμανίας και της Τουρκίας .

Στις εργασίες αυτές, παρευρέθηκε και φιλοξενήθηκε , επίσης αποστολή καθηγητών και μαθητών από σχολείο της Μόσχας , το οποίο ασχολείται 12 χρόνια με πρόγραμμα που έχει σχέση με το νερό.

Στο θέατρο του Δήμου μας , πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης με την παρουσία του Δημάρχου της πόλης μας , κου Παχατουρίδη , των αντιδημάρχων παιδείας κου Αρβανίτη και πολιτιστικών θεμάτων κας Τσιώτα.

Γονείς , μαθητές , καθηγητές του Λυκείου μας , σχολικοί σύμβουλοι , χορηγοί και πολίτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση όλης της πορείας του προγράμματος από τους εμπλεκόμενους μαθητές στην αγγλική γλώσσα , που ήταν και η επίσημη γλώσσα του προγράμματος.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν τα συμπεράσματα των μαθητών για τις μετρήσεις που αφορούν στην ποιότητα του νερού , από ποτάμια και λίμνες όλων των χωρών , τις προτάσεις τους για την ορθή διαχείριση του νερού και τέλος φωτογραφικό υλικό από τις διάφορες κινητικότητες στις χώρες.

Παράλληλα , αναφέρθηκαν εκτενώς στην ωφελιμότητα του προγράμματος , η οποία δεν συνίσταται μόνο στην ορθή διαχείριση του νερού , αλλά και στις σχέσεις που καλλιεργήθηκαν ανάμεσα στους μαθητές . Σχέσεις ανθρώπινες , φιλικές , μακριά από ρατσισμούς και ξενοφοβίες , αφού σε όλες τις κινητικότητες οι μαθητές φιλοξενούνταν σε οικογένειες της χώρας που τους υποδεχόταν.

Στη συνέχεια ακολούθησε πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από τις συμμετέχουσες χώρες.

Στον διπλανό εκθεσιακό χώρο λειτουργούσε έκθεση με σχέδια και φωτογραφικό υλικό από όλες τις εργασίες και τις κινητικότητες των ομάδων στις αντίστοιχες χώρες.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή βεβαιώσεων σε έντονο συγκινησιακό κλίμα και με την υπόσχεση να ξανασυναντηθούμε σε ένα άλλο πρόγραμμα ή δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment