PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ολάντ: Να υπάρξει πρόοδος για το χρέος της Ελλάδας


Την ανάγκη αυτή υπογράμμισε ο Γάλλος Πρόεδρος κατά τον χαιρετισμό του στο επίσημο δείπνο που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Ολάντ τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να στραφούν προς την ανάπτυξη. Ιδιαίτερα θερμή ήταν η αναφορά του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καθώς τόνισε ότι με την επιμονή του και το κουράγιο του υπήρξε θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Ολάντ έπλεξε το εγκώμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τον ρόλο του την επομένη του δημοψηφίσματος όταν ένωσε «τις πολιτικές οικογένεις της χώρας» και τους τόνισε τον σύνδεσμό τους με την Ευρώπη.

Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό σχολίασε ότι «προτιμώ να είμαι εδώ στην Ελλάδα και να συζητώ με τον Αλέξη Τσίπρα παρά να τον βλέπω στους διαδρόμους των Βρυξελλών».

Για το χρέος είπε ότι «πρέπει να γίνει πρόοδος. Ξέρουμε το βάρος των θυσιών και των προσπαθειών, ξέρω το εύρος των μεταρρυθμίσεων, στο κράτος, τη φορολογία, την παιδεία, την υγεία. Θα πρέπει να στραφούν στην ανάπτυξη αυτές οι μεταρρυθμίσεις».

«Αυτός είναι ο ρόλος της πολιτικής, να προσφέρει μεγαλύτερη ευημερία» τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Γαλλία «θα είναι στο πλευρό σας να σας προσφέρει τεχνογνωσία σε τομείς όπως η δημόσια διοίκηση. Πάντα υπήρξε στο πλευρό της Ελλάδας η Γαλλία».

Υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα λέγοντας ότι «η Γαλλία είναι ο 4ος επενδυτής στην Ελλάδα, γαλλικές εταιρείες απασχολούν πάνω από 12.000 Έλληνες και θα ήθελα να πολλαπλασιαστούν αυτές οι επιχειρήσεις».

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε την Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα γι αυτό κάναμε αυτές τις επιλογές» σημείωσε ο κ. Ολάντ.

Σχετικά με το προσφυγικό υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι τα σύνορά μας. Προστατεύετε τα σύνορά μας. Πρέπει να δημιουργηθούν τα hotspots και να λειτουργούν με αξιοπρέπεια».

Το «ευχαριστώ» του ΠτΔ στον Ολάντ για την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ

Τις ευχαριστίες της Ελλάδας για τη συμβολή του στη διατήρηση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, μετέφερε στον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου.

«Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μου η Γαλλία, κι εσείς προσωπικώς, συμβάλατε τα μέγιστα προκειμένου η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τον πρόεδρο της Γαλλίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις τεράστιες θυσίες που συνεπάγεται η επιλογή του αυτή.

Θυσίες, εξήγησε, που έχουν δημιουργήσει στην ελληνική κοινωνία συνθήκες πραγματικής ανθρωπιστικής κρίσης  και, κυρίως, θυσίες που, κατά ένα όχι ευκαταφρόνητο μέρος τουλάχιστον, οφείλονται και σε λάθη ή εμμονές ορισμένων εκ των εταίρων της και δανειστών της.

Ο κ. Παυλόπουλος υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός θα φανεί συνεπείς στις υποχρεώσεις του ώστε να παραμείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Βέβαια, κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους να προβούν στις αναγκαίες διορθώσεις, ιδίως όσον αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την πολιτική της λιτότητας.

«Η ως σήμερα πορεία της Ευρωζώνης αποδεικνύει ότι η άνευ όρων πολιτική αυστηρής λιτότητας και σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν οδηγεί νομοτελειακώς στην αναπτυξιακή προοπτική, την οποία τόσον έχει ανάγκη η Ευρωζώνη και, εν τέλει, η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

 

 

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment