PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ολάντ: Εντυπωσιακά τα επιτεύγματα της Ελλάδας


Εντυπωσιακά χαρακτήρισε τα επιτεύγματα της Ελλάδας ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, συμπληρώνοντας ότι πρέπει τώρα να υπάρξει μια κατάληξη, σε ό,τι αφορά τις διαβουλεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα.

Κατά την κοινή συνέντευξη μετά από το πέρας της Συνόδου των χωρών του Νότου στη Μαδρίτη, ο κ. Ολάντ χαρακτήρισε προτεραιότητα την πολιτική επενδύσεων για την Ελλάδα.

Ο κ. Ολάντ σημείωσε ότι οι χώρες του Νότου μπόρεσαν να ανακάμψουν παρά τις δυσκολίες, ενώ τόνισε ότι οι ηγέτες των χωρών τους αναφέρθηκαν στο Brexit αλλά και σε ζητήματα ασφάλειας και τρομοκρατίας.

Μιλώντας την Ευρώπη των 27, μετά το Brexit, στάθηκε στην ανάγκη «να εμβαθύνουμε στη νομισματική ένωση, στην οικονομική σύγκλιση και να χτίσουμε πολιτικές επενδύσεων. Αυτή είναι η προτεραιότητα που πρέπει να έχει η Ευρώπη των 27 και η φωνή της να ακουστεί στον κοσμό».

Όπως είπε, πρέπει να υπάρξει απάντηση στη χρήση χημικών στη Συρία. «Ηρθε απάντηση από τις ΗΠΑ την οποία κατανοήσαμε», πρόσθεσε.

Την «κατανόηση» του για την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ κατά της Συρίας εξέφρασε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, τονίζοντας ότι στόχος ήταν να σταματήσει η χρήση χημικών όπλων.

«Μόνο τα Ηνωμένα Έθνη, η διαδικασία του διαλόγου θα βάλουν τέλος σ’ αυτό που συμβαίνει στην Συρία», είπε.

Μιλώντας για το Κυπριακό, ο κ. Ραχόι εξέφρασε τη στήριξή του στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. «Η Δημοκρατία της Κύπρου είναι μέλος της Ένωσης και αυτό σημαίνει θωράκισή της και ικανότητα για επανένωση», πρόσθεσε.

Ο κ. Ραχόι στάθηκε στην ανάγκη κοινής πολιτικής για το προσφυγικό, ενώ επεσήμανε ότι είναι θεμελιώδες να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να καταπολεμηθούν οι ανισότητες.

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη «να κάνουμε σημαντικά βήματα για οικονομική και νομισματική ένωση» και «να ξεκινήσουμε να μιλάμε για κοινό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment