PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Όλα τα μέτρα και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοσθούν σε οδικές αρτηρίες του κέντρου της Αθήνας, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων λόγω της νεκρώσιμης ακολουθίας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής:

Αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 και κατά τις ώρες 06:00′ έως 14:00′ θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις παρακάτω οδούς του Δήμου Αθηναίων:

– Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της,
– Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού,
– Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς.

Επιπλέον, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων στις παραπάνω οδούς, από σήμερα, Κυριακή 15 Ιανουαρίου, από τις 10:00 μ.μ. έως αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 02:00 μ.μ.

Διευκρινίζεται ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μπορεί να παραταθούν ή να μειωθούν καθώς και να μην εφαρμοσθούν ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Τροχαίας.

Σύμφωνα επίσης με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας η πρόσβαση στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού, όπου θα βρίσκεται η σορός του τέως βασιλιά, θα είναι ελεύθερη από τις 06:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ. της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν αυστηρά οι προσκεκλημένοι της οικογένειας.

1.000 αστυνομικοί και drones σε Τατόι και Μητρόπολη

Έπειτα από διευρυμένη σύσκεψη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο αποφασίστηκε η συμμετοχή 1000 αστυνομικών, δύο ελικοπτέρων και πέντε drones ενώ μέσα στη Μητρόπολη -όπου θα τελεστεί η κηδεία- θα βρεθούν τα 187 άτομα τα οποία και έχουν προσκλήσεις.

Στο Τατόι -όπου θα γίνει η ταφή- η είσοδος του κόσμου θα επιτρέπεται μέχρι την είσοδο Λεύκα καθώς έως το σημείο ταφής θα μπορούν να βρεθούν μόνο όσοι έχουν προσκληθεί.

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν παρουσία σε καίρια σημεία, με επίκεντρο τους χώρους όπου θα λάβει χώρα η τελετή στη Μητρόπολη Αθηνών και στο Τατόι, καθώς επίσης κατά τη διαδρομή της πομπής και στους χώρους διαμονής των επίσημων προσώπων, ενώ θα αναπτυχθεί συνεργασία με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, η πορεία που θα ακολουθήσει η πομπή από τη Μητρόπολη προς το Τατόι είναι ανάποδα την οδό Μητροπόλεως, Σύνταγμα, Βασ. Σοφίας, Μιχαλακοπούλου, Κατεχάκη, Περιφερειακή Υμηττού, Αττική Οδός, Αθηνών-Λαμίας και έξοδο στην Βαρυμπόμπη με κατεύθυνση το σημείο ταφής ενώ έχουν σχεδιαστεί και εναλλακτικές διαδρομές.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας

Στις 5:00 τα ξημερώματα η σορός του τέως βασιλιά θα μεταφερθεί από το Α’ Νεκροταφείο για να φτάσει μετά από 45 λεπτά στο παρεκκλήσι του Αγ. Ελευθερίου.

Από τις 6:00 έως τις 10:30 θα βρίσκεται εκεί για όσους θελήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής.

Στις 12:00 ακριβώς προβλέπεται να αρχίσει η εξόδιος ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και όλων των μελών της Ιεράς συνόδου. Οι 187 που έχουν κληθεί θα μπορέσουν να μπουν στην Μητρόπολη αυστηρά με την ονομαστική τους πρόσκληση.

Στις 13:00 η σορός θα αναχωρήσει για το Τατόι όπου θα τελεστεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει η ταφή.

Ξεκίνησαν οι υψηλές αφίξεις

Σήμερα αναμένεται και η άφιξη των περισσότερων προσκεκλημένων, μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη.

Συνολικά 14 ιδιωτικές πτήσεις αναμένονται την Κυριακή στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας θα παραστεί στην κηδεία με τα περισσότερα μέλη της να βρίσκονται ήδη εδώ.

Βασιλικά μέλη αναμένονται επίσης από την Δανία, την Σουηδία, το Λουξεμβούργο, Νορβηγία, το Μονακό, τη Σερβία και τη Βουλγαρία.

Παραμένει ανεπιβεβαίωτος ο ερχομός του διαδόχου του βρετανικού θρόνου και βαφτισιμιού του τέως βασιλέως, Ουίλιαμ. Ωστόσο σχεδόν σίγουρος θεωρείται ο ερχομός της Πριγκίπισσας Άννας, κόρης της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment