PeristeriNews.gr
Πολιτική

Όλ. Γεροβασίλη: Ταύτιση Κυρ. Μητσοτάκη με τις απόψεις του ΔΝΤ



Για ταύτιση με την αποτυχημένη συνταγή λιτότητας: την διάλυση του κοινωνικού κράτους, τις μειώσεις μισθών/συντάξεων, την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, που αποτελούν άποψη του ΔΝΤ κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

« Ενώ έχει δηλώσει ότι αν ήταν ο ίδιος υπουργός δεν θα εφάρμοζε αυτήν την πολιτική, σήμερα επανέρχεται με δηλώσεις και συμμερίζεται τις απόψεις του ΔΝΤ» σημειώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

Σχολιάζει πως για πρώτη φορά ήταν αποκαλυπτικός καθώς «ήταν στις ΗΠΑ και ενδεχομένως, ξεχάστηκε».

Διαβεβαίωσε ότι έχουν γίνει τα πάντα για καλυφθούν οι απαιτήσεις της συμφωνίας του καλοκαιριού έγκαιρα.

Υπογράμμισε ότι δεν εκφράστηκε από κανέναν αξιωματούχο ένσταση για μονομερή ενέργεια σε ό,τι αφορά τα σχέδια νόμου. «Μονομερής ενέργεια θα ήταν αν απείχαν από τα συμφωνηθέντα» πρόσθεσε.

Έκανε λόγο για σύγκλιση «στο 95% και απομένει ένα 5% για την αξιολόγηση. Στόχος είναι στο προσεχές Eurogroup να ολοκληρωθεί η σύγκλιση και η αξιολόγηση».

Για τις επισκέψεις του πρωθυπουργού

Σε ό,τι αφορά τις επισκέψεις του Πρωθυπουργού τόνισε ότι στόχος είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής θέσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Δημοσιοποιεί τις εξελίξεις στα τέσσερα μεγάλα θέματα: φορολογικό, ασφαλιστικό, δημοσιονομικό, κόκκινα δάνεια. Καθώς επίσης, πού βρίσκεται η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, και το προσφυγικό.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλά και δύσκολα βήματα. Όλα τα μέρη πρέπει να τηρήσουν τη συμφωνία του καλοκαιριού» ανέφερε.

Σχετικά με τα «Panama Papers» είπε ότι δικαιοσύνη και αρμόδιες Αρχές πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους για να υπάρξει αίσθημα Δικαίου στην ελληνική κοινωνία.

«Θα πρέπει να ανοίξει ο διάλογος για το πρόβλημα της ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου. Έχω δεχτεί ως κυβερνητική εκπρόσωπος δύο μηνύσεις για ερωτήματα που έθεσα. Οι απαντήσεις στα οποία, δεν οφείλονται σε μένα αλλά στον ελληνικό λαό. Θα χαρακτήριζα τις κινήσεις αυτές απώλεια ψυχραιμίας. Εννοείται ότι πρέπει να είμαστε αυστηροί για να διατηρήσουμε σε ένα κόσμιο επίπεδο την πολιτική αντιπαράθεση.

Κανείς δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο και δεν πρέπει να βρίσκεται στο απυρόβλητο, ούτε πολιτικός, ούτε δημοσιογράφος. Δημόσια κριτική γίνεται σε όλους και από όλους» τόνισε.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment