PeristeriNews.gr
Διεθνή

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι συνέλαβαν Έλληνα πολίτη για κατασκοπεία


Για σύλληψη «Έλληνα κατασκόπου» κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

Τον Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα συνέλαβε η ΜΙΤ για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγές των τουρκικών μέσων υποστηρίζουν ότι η ΜΙΤ αποκάλυψε ότι η ΕΥΠ χρησιμοποιούσε τον Αμπάρα ως κατάσκοπο για την Τουρκία. Ισχυρίζονται οι ίδιες πηγές ότι συμπεριφερόταν σαν επιχειρηματίας στα ταξίδια του στην Τουρκία και επιδόθηκε σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες υπό το πρόσχημα του εμπορίου.

Υποστηρίχθηκε ακόμη ότι συγκέντρωνε πληροφορίες για τον τουρκικό στρατό στα σύνορα και τις μετέφερε στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Έκανε επίσης έρευνες, σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς, για τους Σύρους που βρίσκονται στην Τουρκία καθώς και τους επιχειρηματίες γκιουλενιστές και μέλη του PYD (Κούρδων της Συρίας) που εγκαθίστανται στην Ελλάδα με εντολή της ΕΥΠ.

Από τη μεριά της η Αθήνα, διαψεύδει ότι ο συγκεκριμένος είχε σχέση με τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Όπως είναι φυσικό, την υπόθεση παρακολουθεί στενά και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η σχετική ανάρτηση του Anadolou:

Ποιος είναι ο συλληφθέντας

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, πρόκειται για Έλληνα πολίτη ο οποίος ζει στην Τουρκία και τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί τους τελευταίους μήνες. Είχε, μάλιστα, υπάρξει σχετική ενημέρωση από ελληνικό προξενείο στην Τουρκία.

Όπως είναι φυσικό η συγκεκριμένη είδηση, για άλλη μια φορά, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ελληνική πλευρά. Από τη μία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να σκέφτεται να θέσει το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών στο ΝΑΤΟ, ενώ από την άλλη συνεχίζονται οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου, καθώς και οι εμπρηστικές δηλώσεις από στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment